Lídr tabulky z Frenštátu pod Radhoštěm nakonec zlomil zápas pro sebe v poslední čtvrthodině, když se nejprve po hrubce gólmana hostů Jurase prosadil z velké dálky Čuport a dvě minuty před koncem pak rozhodl o jubilejní desáté výhře frenštátského Beskydu forvard Škrla.

Už v neděli od 16 hodin ožije hřiště pod Radhoštěm očekávaným derby proti druhým Veřovicím, na které má Rekův tým náskok devíti bodů.

Důležitý moment nabídla už 7. minuta utkání, v níž šli hosté po standardní situaci do jednobrankového vedení. Notně opaření domácí pak jen těžko hledali cestu k ohrožení čeladenské svatyně. „Vstup do utkání se nám absolutně nevydařil. Nedokázali jsme pokrýt přísně nařízenou standardní situaci, kterou ale hráči Čeladné zahráli bravurně. Brzká branka se podepsala na psychice celého mužstva a prakticky po celý první poločas jsme nebyli schopni vymyslet jedinou kloudnou akci směrem dopředu, a naopak v defenzivě jsme se dopouštěli až neuvěřitelných chyb," kroutil hlavou trenér frenštátských fotbalistů Radúz Rek, jenž odmítá jakékoliv podcenění nevyzpytatelné Čeladné, která doma na úvod jara porazila Veřovice. „Musím zdůraznit, že z naší strany nešlo v žádném případě o jakékoliv podcenění našeho soupeře. O kvalitách Čeladné jsme dobře věděli a nakonec to dokazovali po čas celého utkání především směrem dopředu," přiznal po utkání domácí kouč.

Frenštát jde do trháku

Do druhého poločasu vstoupili Frenštátští se dvěma změnami v sestavě, pozměněným rozestavením a snahou zlomit beskydské derby na svou stranu.

Domácí dostala do hry až situace ze 76. minuty, ve které po dalekonosném nákopu Čuporta zapadl gólman Čeladné Juras s míčem až za brankovou čáru. „Ani po změně stran to z naší strany příliš fotbalové krásy nepřinášelo, ale přinejmenším jsme začali být pro soupeře nebezpečnější. Do hry nás dostala chyba jinak výborně chytajícího gólmana Čeladné. Po vyrovnání byla psychická výhoda na naší straně, což jsme nakonec dokázali využít v samotném závěru utkání," připomněl Rek vítěznou trefu Škrly, jenž si nejlépe naběhl na roh kapitána Špačka a rozhodl o třech bodech pro Frenštát.

Kromě nepovedeného výkonu v utkání, v němž se však vedoucímu celku tabulky, který směřuje s devítibodovým náskokem do krajského přeboru, podařilo vyválčit plný bodový zisk, mrzela domácího trenéra ještě jedna věc.

„Co mě mrzelo více než katastrofální výkon našeho mužstva, které si do jednoho muže uvědomuje, že podalo snad nejhorší výkon v celém ročníku, byl přístup většiny našich fanoušků, kteří nejenom že hráče nepodpořili, ale v některých případech nešetřili ani urážkami na adresu jednotlivých hráčů. Všechny můžu ujistit, že nikoho nemrzí náš katastrofální výkon víc než nás samotné," zdůraznil Rek.

Šlágr jarní části soutěže je na programu už v neděli, kdy do Frenštátu přijedou druhé Veřovice, jež na jaře dosud neskórovaly.

„Do nedělního derby s Veřovicemi můžeme vstoupit s jednou obrovskou výhodu, kterou je to, že horší výkon už snad nemůžeme zopakovat," hledá pozitivum z nepovedeného výkonu proti Čeladné šéf frenštátské lavičky.

I. A třída, sk. B, dohrávka 18. kola

SK Beskyd Frenštát p. R. – SK Beskyd Čeladná 2:1 (0:1)

Branky: 76. Čuport, 88. Škrla – 7. Váňa. Rozhodčí: Szkuta ml. – Jantoš, T. Lakomý.

Frenštát p. R.: Pešák – Matúš (46. Pazderka), Štika, R. Kaša – Plachký, Uličný, Špaček, Čuport, Polášek (46. Marek) – Škrla, Klimpr. Trenér: Radúz Rek.