Dobrou formu potvrdila Libhošť, která doma přehrála Staré Město 2:1. Ve vedlejší skupině A se nedařilo Jakubčovicím a Fulneku, když oba celky prohrály na hřištích soupeřů 2:3.

KOBEŘICE – JAKUBČOVICE 3:2 (1:1)

Jakubčovický Tatran vstoupil do utkání na horké půdě Kobeřic velmi dobře, když se po faulu na Rybaříka postavil k penaltě kapitán Schreier, jehož pokus sice domácí Štencel vyrazil, ale akce pokračovala dále a k odraženému míči se poté dostal Kamil Molnár, jenž zařídil brzké vedení svého celku. 

Domácí však zanedlouho, po pohledné akci, se štěstím srovnali.

„Utkání se určitě muselo líbit, protože soupeř má kvalitu a hrálo se opravdu velmi dobré utkání,“ sdělil hrající trenér Jakubčovic David Molnár, jehož znovu prohrával od 57. minuty, kdy se parádně trefil Mezera. 

Další komplikace pro Tatran přišla záhy, kdy uviděl druhou žlutou kartu během pěti minut Petr a Jakubčovice tak dohrávaly v deseti. Kobeřice pak dvacet minut před koncem zvýšily po brejku již na 3:1, ale Jakubčovice nesložily zbraně a i oslabení zadělaly na drama, když domácího brankáře přehodil aktivní Kamil Molnár. 

„Soupeř sice znervózněl, a i když jsme do toho dali všechno, tak už jsme si vyloženou šanci nevytvořili. Druhá žlutá karta byla za zakopnutí míče zbytečná, ale zároveň bylo vyloučení hodně přísné. Zápasu by spíše odpovídala remíza, ale soupeř byl nakonec šťastnější,“ konstatoval David Molnár.

Branky: 18. Oberherr, 57. Mezera, 71. Šimeček – 8. a 77. K. Molnár. ČK: 58. Petr (J).
Jakubčovice: Buček – D. Molnár, Malina, Petr, Sommer – Fertál, Murín (82. Staff), Rybařík, K. Molnár – Schreier, Chovanec. Hrající trenér: D. Molnár.

MOKRÉ LAZCE – FULNEK 3:2 (2:0)

Nováček z Fulneku se tříbodového zápisu nedočkal ani ve třetím duelu v sezoně. Na hřišti Mokrých Lazců však mohl na těžkém terénu už brzy rozhodnout o tom, že to pro něj bude konečně vítězný duel.

„Pořád nevěříme tomu, co se tam stalo. V prvních deseti minutách jsme měli čtyři opravdu vyložené šance, ale bohužel jsme ani jednu neproměnili. Místo toho jsme po penaltě za ruku inkasovali jako první,“ kroutil hlavou fulnecký hrající asistent trenéra Pavel Jurča. 

Blízko k vyrovnání měl pak Ďurica, ale jeho nůžky mířily jen do břevna a poté se neujaly ani další fulnecké příležitosti. Mokré Lazce pak znovu ukázaly svoji efektivitu, když trestaly v závěru poločasu gólem na 2:0.

Fulnek, kterému scházel nemocný Černín, pak dostal do hry zkraje druhé půle stoper Karel Krása jehož hlavička po rohu znamenala snížení a v 68. minutě už hosté slavili díky Ďuricovi vyrovnání. 

Kovářův celek se pak hnal za obratem, ale v posledních deseti minutách trefili brankovou konstrukci Radim Krása i střídající mladík Malcher. Fulnečtí si však neodvezli ani bod, o který je v poslední minutě připravil Galvas přesnou ranou na zadní tyč.

„Asi nám teď není souzeno vyhrávat. Z naší strany to byl festival neproměněných šancí a takový zápas jsem snad ještě nezažil,“ doplnil Jurča.

Branky: 40. a 90. Galvas, 11. Půda z pen. – 49. K. Krása, 68. Ďurica.
Fulnek: Rozsypal – Mrkvica, K. Krása, R. Krása, Zagol – Špitalík (79. Malcher), Kovář, Vašina, J. Krása (62. Lachký) – Ďurica, Jan Šesták. Hrající trenér: Kovář.

Defenziva Nového Jičína, jejíž pevnou součástí jsou i krajní zadáci Michal Kiss Farkas a Tomáš Wolf (zleva v bílo-modrém), inkasovala prozatím pouhé dvě branky.
Sérii výher nestopl ani Bruntál

LIBHOŠŤ – STARÉ MĚSTO 2:1 (1:0)

Domácí museli první problém řešit už při rozcvičce, když zraněného mladíka Mičku musela nahradit čerstvá posila v podobě devětatřicetiletého Ondřeje Dubce, jenž předtím celou kariéru strávil v Suchdole nad Odrou.

Libhošť však zažila skvělý úvod, když Eckelsberger výtečně vysunul Kramoliše, jenž si po svém letních příchodu přispal ranou z úhlu svoji první trefu v novém dresu. Poté převzali iniciativu hosté ze Starého Města, ale k vyložené šanci se před velmi dobře pracující defenzivu Libhoště nedostávali. 

Po hodině hry už se ale hosté dočkali, když domácího zaváhání využil odchovanec Frenštátu a ještě na jaře hráč celku Trojanovice-Bystré Pavel Štěrba, jenž tak vyrovnal na 1:1.

Remízový stav však v závěru odmítl, stejně jako v prvním domácím duelu proti Dobré, útočník Smolarčík, jehož rána zařídila vítězství 2:1. Někdejší forvard divizního Nového Jičína se tak trefil i ve třetím utkání v nové sezoně a Libhošť tak momentálně okupuje 2. místo tabulky.

Branky: 5. Kramoliš, 88. Smolarčík – 60. Štěrba.
Libhošť: Dubec – Eckelsberger (75. Hradečný), Melčák, Velart, Symerský – Kramoliš, Pham, Pojezdala, Šimíček (61. O. Hanzelka) – Burget (78. Seidler), Smolarčík. Trenér: Krajčí.

Program příštího kola:

I.A třída, sk. A
- sobota 1. září, 16.30 Fulnek – Chlebičov (Levinger – Chýlek, Bureš).
- neděle 2. září, 17.00 Jakubčovice – Mokré Lazce (Janeček – Chýlek, Bartek).

I.A třída, sk. B
- sobota 1. září, 16.30 Stonava – Libhošť (Přeček – Fanc, Vrťo)
- neděle 2. září, 16.30 Smilovice – Jistebník (Žáček – Bartoš, Tomšík).

Frenštátský Beskyd nadále vévodí tabulce krajského přeboru. Další duel čeká lídra už tuto středu v rámci vloženého kola.
Frenštát přivezl cenný bod a zůstává neporažený