Halamíčkovi svěřenci ztrácejí na vedoucí Vřesinu ze 3. pozice nadále 8 bodů, neboť lídr tabulky otočil ve druhém poločase duel ve Velké Polomi.

Petřvaldští šli do vedení po půl hodině, když na úzkém hřišti udeřili po dlouhé autu a přesné hlavičce zimní posily Horvátha. Ostravané však za pouhých osmi minut vyrovnali, když Poláška překonal z přímého kopu Kadlčík.

„Kromě úvodních pěti minut, kdy jsme soupeře zamkli, byla hra vyrovnaná. Šli jsme do vedení, ale pak jsme dostali zbytečný gól,“ vzpomínal při zápasovém hodnocení pro Deník kouč petřvaldských fotbalistů Jiří Halamíček, jenž udělal už o přestávce dvě změny.

Vyrovnaný výsledek vydržel až do 71. minuty, ve které byl na konci hostující kombinační akce Macíček, jenž se tentokráte nemýlil a zařídil tak opětovné vedení Petřvaldu. Nechybělo přitom mnoho a mladý záložník už tou dobou na trávníku nebyl.

„Už jsem ho chtěl totiž vystřídat, ale nakonec jsme ještě chvilku počkal,“ usmál se po výhře 2:1 trenér aktuálně třetího celku tabulky, kterému zatrnulo pět minut před koncem.

„Měli jsme štěstí, kdy faulovaný hráč nakonec ustál penaltový faul, ale šanci potom neproměnil. Byl to hodně těžký zápas a náš výkon nebyl takový, jako předtím ve Vřesině. Kluci jakoby čekali, že to přijde samo a navíc se znají s hráči soupeře, takže to bylo o to vyhecovanější,“ připomněl Halamíček, jemuž scházel zraněný Augustýnek a pouze v poslední minutě nastoupil zkušený Pilař.

„Ale není to nic vážného. Dostal jen na tréninku koňara,“ vysvětloval závěrem petřvaldský trenér.

Tuto sobotu od 15.30 hodin čeká Petřvald na Moravě první jarní domácí utkání, když přivítá páté Bohuslavice.

FC OSTRAVA-JIH – TJ PETŘVALD NA MORAVĚ 1:2 (1:1)

Branky: 38. Kadlčík – 30. Horváth, 71. Macíček. Rozhodčí: Pasterčák – Glomb, Boček. Diváci: 120.

Petřvald n. M.: Polášek – R. Huvar, Hýl, M. Jaroš, Kroupa (46. Novák) – Horváth, Červeňák (46. Ručka) – Kotek (76. Hurník), Manďák (60. Palatický), Macíček – J. Huvar (90. Pilař). Trenér: Halamíček.

Zbylé zápasy 17. kola: Velká Polom - Vřesina 1:2, Darkovice - Dolní Lhota 2:0, Bohuslavice - Píšť 3:1, Chuchelná - Strahovice 0:5, Kozmice - Klimkovice 0:0, Šilheřovice - Hať 1:1.

Kanonýr Lubomír Maléř (vpravo) řídil po svém návratu do Oder vítězství nad Starým Jičínem, ke kterému pomohl dvěma zásahy.
Souhrn I. B třídy, sk. D: Kanonýr Lubomír Maléř už zase pálí v Odrách
Novojičínští fotbalisté v neděli uspěli v Bohumíně a po druhé jarní výhře se posunuli již na 5. příčku.
Trefa Staňka zařídila lup z Bohumína