„Konečné umístění mě zklamalo. S kádrem, jaký jsme měli, jsme totiž mohli skončit ještě výše. Některé zápasy jsme ztratili úplně zbytečně. Doufám, že hráči nabrali zkušenosti a že už nebudeme ztrácet takové zápasy, jaké jsme ztráceli. Věřím, že se opět porveme o nejvyšší příčky," přeje si směrem k blížícímu se startu sezony jakubčovický kouč Alois Tomeček.

Jakubčovice, jež v loňské sezoně vyhrály okresní a poté i krajskou část Poháru FAČR, si díky tomu v červenci zahrály hlavní část domácího poháru MOL Cup, když v jeho předkole prohrály na vlastním trávníku s divizními Hranicemi 1:3. Kromě toho ještě Tatran prohrál v Ústí u Hranic, které hraje krajský přebor Olomouckého kraje, 1:7.

„To byla pro některé kluky hodně dobrá zkušenost, aby si udělali měřítko," zdůraznil Tomeček, jehož tým o víkendu uspěl v úvodním zápase okresní části poháru ve Vražném, kde vyhrál 6:1. Obhájce prvenství nyní hraje ve středu 17. srpna ve čtvrtfinále v Jeseníku nad Odrou. „Letní příprava je vždy specifická. Je to období dovolených a kluci se také hodně účastní turnajů v malé kopané, kde hned několik z nich vyhráli. Přesto všechno kluci makali a něco natrénováno určitě máme," vracel se ještě k letní dřině Tomeček.

V Jakubčovicích přes léto skončil zkušený stoper Milan Dvořák. Konec opory zadních řad bude pro čtvrtý tým loňské tabulky I. A třídy, sk. A, ze které nakonec kromě Bílovce postoupil také druhý Bruntál, citelné oslabení.

„Je to pro nás velká ztráta. Jeho rozehrávka a zkušenosti nám budou chybět. Na jeho post se tak nejspíše zasune Martin Zagol," informoval trenér jakubčovických fotbalistů, jenž už nebude moci počítat ani s brankářem Tichánkem, který se vrátil do divizního Nového Jičína, z něhož přišel další mladý brankář, Hudeček. Kromě něj by se měl do Jakubčovic vrátit ještě gólman Buček, který naposledy působil ve Fulneku, a spolu s ním Minařík. Dalším novicem je ještě Tomáš Murín z bíloveckého dorostu. S tréninkem pak pomalu začíná dlouhodobě zraněný David Molnár.

„Bohužel ještě nemůže naskočit, ale věříme v jeho brzký návrat. Nechceme však nic uspěchat," řekl dále Tomeček, jehož tým načne nový ročník v sobotu v 15 hodin na hřišti Chlubičova.

K favoritům soutěže pak jakubčovický trenér řadí Darkovičky. „Mají hodně kvalitní a velmi dobře vyvážený kádr. Silné budou podle mě také Bolatice a Mokré Lazce. A také se uvidí, co předvedou nováčci," zamýšlel se závěrem Tomeček.

TJ TATRAN JAKUBČOVICE
Loňská sezona: 4. místo

ZMĚNY V KÁDRU
Přišli: Buček, Minařík (oba Fulnek – v jednání), Hudeček (Nový Jičín), Murín (Bílovec).

Odešli: Tichánek (Nový Jičín), Dvořák (konec aktivní činnosti).