ZELENÝ PAŽIT I. B třída, sk. D

TJ SPÁLOV - TJ SOKOL BORDOVICE 5:0 (2:0)

HVĚZDY KOLA***PAVEL ZAGOL (Jakubčovice)
Tatran se sice ve Vlčovicích na výhru pořádně nadřel, ale ihned poté mohl slavit postup do I. A třídy. Tomečkův soubor poslal do vedení právě jeden z mladé bratrské dvojice, která přišla v zimě z třetiligového béčka Opavy. Stejný hráč pak připravil vítěznou trefu pro Ďuricu, čímž stvrdil svůj vydařený výkon.

**KAREL POP (Spálov) Jeden ze spálovských útočných rychlíků načal cestu za rozprášením Bordovic už v páté minutě. Druhou výstavní trefu si pak schoval na 66. minutu a o sto dvacet vteřin později už, za velkého aplausu diváků, odcházel po velmi dobrém výkonu ze hřiště.

*DAVID RUBINA (Kateřinice)
Pořádné starosti mohli mít ještě v posledním kole v Kozlovicích hráči Kateřinic. V souboji s Jistebníkem je totiž v první půli dvakrát zachránil jejich strážce branky, který ve dvou velkých šancích zachoval Takáčově týmu naději na plný bodový zisk, který po změně stran zajistil proměněnou penaltou Lukáš Richter.

ČÍSLO KOLA 5Po tolika sezonách v I. B třídě, sk. D, (umístění: 2., 2., 6., 3., 1.), se fotbalisté Jakubčovic představí od příštího ročníku v I. A třídě. Klub, který skončil v sezoně 2006/2007 na 11. místě ve 2. lize, šel následně do I. A třídy, z níž postoupil do krajského přeboru a následně hned do divize. Poté, co skončil v divizní sezoně 2009/2010 na 2. místě, se Jakubčovice z divize odhlásily a podaly přihlášku do I. B třídy Moravskoslezského kraje, sk. D, se kterou se po letošní sezoně loučí a míří do šesté nejvyšší soutěže u nás.

Program 15. kola
(26. hraného):
Sobota 20. června, 17.00
Jakubčovice - Jeseník
Odry - Suchdol
Bordovice - Starý Jičín

Neděle 21. června, 17.00
Jistebník - Spálov
Kozlovice - Kateřinice
Libhošť - Vlčovice
Tichá - Kopřivnice 

Po sobotní porážce suchdolské Lokomotivy bylo jasno, že vítěz utkání může s jistotou slavit záchranu, a už po pěti minutách k ní měli blíže Spálovští, když se na levém křídle uvolnil René Ambrož, jehož tvrdou ránu vyrazil Turoň před sebe, kde už měl dobíhající Šíma snadnou úlohu. Daleko aktivnější Spálov pak rozradostnil své fanoušky ve 44. minutě, kdy hostující hrubky využil Karel Pop, jenž udělal gólmanovi dlouhou kličku a pohodlně zavěsil. Bušinovi svěřenci nepolevili ani po změně stran a nevýrazné Bordovice ztrestal v 66. minutě opět Karel Pop, k němuž se dostal zblokovaný centr Ambrože.

Domácí forvard si míč parádně zpracoval na prsou a z jedné poslal míč přesně k tyči. Až poté musel první vážnější šanci řešit domácí brankář Mališ, ale byl připraven. Jedenáct minut před koncem se trefil po přihrávce Krále střídající Tadeáš Chuděj, který ranou z pětadvaceti metrů zvýšil už na 4:0. Za dvě minuty však musel pro zranění kotníku střídat a místo přepustil Boudnému, jehož vysunul Patrik Pop, a na domácí straně se radoval další střídající hráč, když jeho rána zapadla až na zadní tyč. Spálovští tak vyhráli i třetí domácí duel v řadě, vychutnali si závěrečnou děkovačku se svými příznivci.

„Spálov nám hned na začátku zápasu ukázal, jak rychlé a důrazné má hráče, což na naši pomalou a váhavou práci s míčem, se spoustou individuálních chyb, bez problémů stačilo. Byli jsme skoro všude o dva kroky později, ať se hrálo po zemi nebo vzduchem, a domácí si nás místy vychutnávali," kroutil hlavou kouč poražených Jan Pítr. Bordovice mají nyní vše ve svých rukou.

Pokud vyhrají v posledním utkání doma se Starým Jičínem, slaví, bez ohledu na výsledek zápasu Odry Suchdol, záchranu. V případě, že Suchdol získá tři body, potřebují vyhrát také Bordovice. Jestliže totiž Bordovice remizují, seřadí se oba celky na 29 bodech, ale lepší bilancí vzájemných zápasů se bude pyšnit Suchdol.

B: 44. a 66. K. Pop, 5. Šíma, 79. T. Chuděj, 86. Boudný. Rozhodčí: Podracký Závodný, Bartek.

Spálov: Mališ Maršálek, Anděl, Sucháček, Kostka Šíma, Klevar, Baláž (74. Král), P. Pop R. Ambrož, K. Pop (68. T. Chuděj (81. Boudný)). Trenér: Vojtěch Bušina.

Bordovice: Turoň V. Melčák (36. Kaša), Vaněk, Geryk, Raška Nárožný Klos (62. Hieke), Petr, Z. Melčák, Rajnoch Blažek (80. Maruchnič). Trenér: Jan Pítr.

TJ LOKOMOTIVA SUCHDOL N. O. - FC LIBHOŠŤ 1:2 (0:0)

První půli pro Suchdol dalšího veledůležitého utkání zvládli lépe hosté, kteří se častěji dostávali před Sehnalíka. Domácí zlobili především ze standardních situací, ale brankář FC Libhošť, Martinovský, nemusel řešit vážnější akce. Vše podstatné nabídla až druhá půle, kdy se krátce před uplynutím hodiny hry trefil hostující Pojezdala. Lokomotiva poté ještě více přidala na obrátkách a v 81. minutě vytěžila zásluhou střídajícího Meihecka, jenž se dostal do samostatného úniku, vyrovnání. V závěru mohl strhnout vedení na suchdolskou stranu Richtárik, který prošel až do šestnáctky, obstřelil Martinovského, ale jeho pokus ještě zastavil jeden z protihráčů. Z následného brejku se pak hosté dostali do přečíslení, jež zakončil vítěznou trefou kapitán Bednář. „Nezačali jsme nejlépe a kvalita hostů byla vidět. V první půlce měl určitě více ze hry soupeř, ve druhé půlce už jsme si dovolili více, ale po zbytečné chybě jsme inkasovali. Snažili jsme se pak o tlak, ale bylo to těžké. Po vyrovnání jsme měli velkou šanci na druhý gól, ale místo toho jsme z protiútoku opět inkasovali. V posledním zápase budeme určitě bojovat na maximum, ale ani to nám nejspíše nebude nic platné. Můžeme litovat ztracených utkání s Bordovicemi, Tichou a Kateřinicemi," smutnil hrající trenér Lokomotivy Luděk Hanzlík. Po nedělním vítězství Jakubčovic je jasné, že FC Libhošť zakončí letošní sezonu na 2. místě. „Domácí nám byli vyrovnaným soupeřem a jeho hráči se srdnatě rvali do posledního hvizdu," uvedl trenér FC Libhošť Miroslav Salač.

B: 81. Meihack 58. Pojezdala, 91. Bednář. Rozhodčí: Jedlička Kret, Matuška.

Suchdol: Sehnalík Randýsek (80. J. Vandlík), Hanzlík, Zuzaňák, T. Rek Voda (65. Meihack), Richtár, Masnica, J. Rek, Richtárik Málek. Hrající trenér: Luděk Hanzlík.

Libhošť: Martinovský Eckelsberger (46. Kupčák), Symerský, Palička, Juřena T. Blažek (46. Dědík), Bednář, Závodný, J. Čapka Oborný, Pojezdala. Trenér: Miroslav Salač.

FC KOPŘIVNICE - TJ ODRY 0:3 (0:1)

B: 57. a 82 z pen. Vidlák, 41. F. Murín. ČK: 58. Petráš (K). Rozhodčí: Bartek Poledník, J. Vrána.

Kopřivnice: Kunc Kučera, Petráš, J. Okřesík, M. Makový (70. Hanzelka) Březina, Mička, Křížek (46. Krysmánek), Štěpán Fendrich (85. Mocek), P. Okřesík. Trenéři: Petr Feilhauer a Radim Šudák.

Odry: Cibulec Essler, Veselý, Paszko (63. Frais), E. Chuděj, Hurta Vidlák, Konrád, P. Chuděj (75. Rybařík), Z. Hrabovský F. Murín (86. Žůrek). Trenér: Jan Stibůrek.

TJ SOKOL KATEŘINICE - TJ JISTEBNÍK 1:0 (0:0)

B: 74. L. Richter z pen. Rozhodčí: Sopoliga Dytko, Ostřanský.

Kateřinice: Rubina Brus, Obsadný, Janeček, J. Tyleček Jiří Kuchař st., Makúch, J. Richter, L. Richter D. Lys, Bajer (55. T. Bittala (87. Polášek)). Trenér: Tibor Takáč st.

Jistebník: Nykš O. Veselý, F. Kadlčák (75. J. Štandl), J. Veselý Novobilský (62. Planka), M. Tyleček, Šamaj, Nesvadba (83. Bednář) Rašek Lebica, Pasker (80. P. Štandl). Trenér: Martin Štverka.

TJ SLAVOJ JESENÍK N. O. - FC KOZLOVICE 3:0 (0:0)

B: M. David, Burget, M. Goláň. Rozhodčí: Fanc Fabián, Tisovský.

Jeseník: Macháč P. David (80. T. Rovenský), Polónyi, Koval, Štěpják M. Goláň (67. Janovský), J. Goláň (76. Vaculík), Černoch (82. Lušovský), Víznar Burget, M. David. Trenér: Jan Koval st.

Kozlovice: Chlebek Žáček, Jakub Harabiš, Eliáš, Hruška Piskoř, A. Fojtík, J. Fojtík, Mališ Vyvial, Holub. Trenéři: Radomír Chýlek a Jakub Harabiš.

TJ SOKOL STARÝ JIČÍN - TJ SOKOL TICHÁ 2:1 (2:0)

B: 4. Kotešovec, 45. Bartoň 49. O. Švrček. Rozhodčí: Pretsch Kotala, Krzisch.

Starý Jičín: V. Janyška Podešva, R. Kreml, Hubeňák, P. Janovský (77. Hatlapatka) Kotešovec, Jurajda, J. Hanzelka (82. P. Janyška), Barvenčík Bartoň, Herman (65. Pořický). Trenér: Tomáš Vyhlídal.

Tichá: Pikulík R. Švrček, Sládeček, T. Tománek F. Bartoň (66. Houšťava), Piskoř (86. Lacko), Zdarsa, Suchomel M. Tománek, Fajčák (72. Šušla) O. Švrček. Trenéři: René Bača a Marian Bedrich.

FC VLČOVICE-MNIŠÍ TJ - TATRAN JAKUBČOVICE 1:2 (0:0)

VÍCE K ZÁPASU A FOTOGALERII NAJDETE ZDE

B: 79. Názalaník 56. P. Zagol, 70. Ďurica. Rozhodčí: Malchárek Trojan, Brabec.

Vlčovice: Sokolovský Kordoš (80. Balatka), R. Jalůvka, J. Jalůvka, Lichnovský (71. Myšák) Harabiš, Polášek, Drozd (66. Boháč), Názalaník Beseda (56. Černošek), Světlík (42. Tvardek). Trenér: Miroslav Rek.

Jakubčovice: Buček Pavelka (83. Šaran), Dvořák, Sommer M. Zagol P. Zagol, Šťastný (60. Vavroš), Molnár Schreier Bill, Ďurica. Trenér: Alois Tomeček

Více o fotbalových zápasech okresních týmů se dočtete pravidelně vždy ve středečním tištěném vydání Novojičínského deníku a v jeho úterní příloze Region.