V Bílovci po podzimu skončil trenér Tomáš Černín, na jehož místo klub angažoval Martina Štverku, který přišel z úspěšného působení v Jistebníku, který pomohl vytáhnout až do I. A třídy.

„S vedením jsme si sedli a věděli jsme, že mužstvo potřebovalo doplnit a posílit, což se stalo, protože se podařilo přivést zajímavé hráče. Prvořadým cílem je záchrana krajského přeboru, protože by pro Bílovec byla veliká škoda, kdyby to nevyšlo. Ať už kvůli historii bíloveckého fotbalu nebo kvůli velké a úspěšné mládežnické základně, která tady několik let funguje,“ zdůraznil nový bílovecký kouč a jedním dechem dodal:

„Jednoznačně bychom tak chtěli soutěž udržet, konsolidovat kádr a samozřejmě bychom chtěli hrát atraktivní fotbal pro diváky.“

DŮLEŽITÝ START V ČESKÉM TĚŠÍNĚ

K těmto cílům by měly napomoci i zimní posily, kterých je prozatím pět. Dres Bílovce budou nově oblékat Tomáš Fendrich z Libhoště, Jan Válek z Ostravy-Jih, Zdeněk Dresler z Jistebníku, Daniel Šimíček z Veřovic a v neposlední řadě i kanonýr z Pustějova Filip Tomášek.

Šestým do party by měl být brankář Daniel Chvěja, jenž naposledy působil v Píšti, ale patří Hlučínu.

„Normálně s námi trénuje, ale bohužel jsme se s Hlučínem ještě nedohodli. Uvidíme, jak to dopadne,“ nastínil Martin Štverka, jenž však delší dobu nebude moct počítat se zraněným Tomášem Malinou.

„Na čtvrtečním tréninku si navíc zlomil zánártní kůstku Adam Dluhoš,“ povzdechl si nový šéf bílovecké lavičky. Na straně odchodů pak najdeme pouze brankáře Silbera, který bude na jaře působit v Orlové.

Bílovec odehrál v zimní přípravě osm přípravných utkání (Petřkovice 1:5, Klimkovice 5:3, Petřvald n. M. 2:2, Jakubčovice 7:0, Fryčovice 10:1, Jistebník 4:1, tým z Polska 6:0, Veřovice 5:1) a záchranářskou misi zahájí důležitým soubojem už tuto sobotu od 14.30 v Českém Těšíně.

„Podle posledních zpráv bychom měli normálně hrát. Těšín má navíc umělku. Co se týče přípravy tak můžu být spokojený. Trénovali jsme v poměrně dost velkém počtu a podmínky k trénování máme výborné. Na můj vkus akorát chybělo v přípravě trošku více soupeřů z vyšších soutěží,“ řekl závěrem Martin Štverka.

Podzimní bilance:
13. místo – 16 zápasů – 3 výhry – 3 remízy – 10 porážek – skóre 22:43 – 12 bodů

Změny v týmu:

Přišli: Daniel Chvěja (Píšť – v jednání), Tomáš Fendrich (Libhošť), Jan Válek (Ostrava-Jih), Zdeněk Dresler (Jistebník), Filip Tomášek (Pustějov), Daniel Šimíček (Veřovice).

Odešli: Richard Silber (Orlová).

Minulost! Autor čtrnácti frenštátských podzimních branek Pavel Klimpar (vpravo) už týmu na jaře nepomůže. V zimní přestávce totiž odešel do třetiligového Valašského Meziříčí.
Frenštátský Beskyd se bude muset obejít bez kanonýra Klimpara