Fotbalisté Jistebníku doma uspěli proti Libhošti a po vítězství 2:0 se na soupeře bodově dotáhli.

Domácí výběr Martina Štverky předvedl před 150 diváky parádní nástup, když centr Ogona doskákal až k volnému kapitánovi Lebicovi, jenž se mohl mladíka Mičky zeptat, kam to chce. Brzké vedení však domácím spíše uškodilo a větší aktivitou hýřila Libhošť. 

Po dvaceti minutách mohl vyrovnat Tomáš Blažek, jenž přehodil i Krayzela, ale stoper Prčík dokázal míč na poslední chvíli odkopnout na roh. Vyrovnáním pak neskončil ani volej Fendricha a na druhé straně pak zahrozil po rohu Besta, jenž mířil těsně vedle. „Začali jsme výborně, ale pak jsme možná chtěli co nejdříve rozhodnout a dělali jsme chyby a to hlavně vzadu. O přestávce jsme si řekli, že musíme zjednodušit hru, protože na nerovném terénu nám kombinace vázla,“ sdělil jistebnický trenér Martin Štverka.

O první vzruch po změně stran se postaral hostující Martin Blažek, jehož trestný kop prosvištěl jen těsně vedle tyče. Poté přišel na řadu sporný moment, kdy hlavní sudí po chvilce váhání odpískal pokutový kop za ruku Martina Blažka. Kadlčák pak nařízenou penaltu proměnil a přidal důležitý druhý gól. 

Do zakončení se pak dostal hostující mladík Patrik Čapka, ale jeho pokus domácí zablokovali a z následného brejku mířil do břevna střídající Pasker. Hosté v závěru přeskupili řady a čím dál více otevírali hru, ale kýžené zdramatizování výsledku nepřišlo ani v 86. minutě, ve které jinak bezchybný Krayzel neudržel míč, ale zaváhání ihned napravil, když soupeřův pokus lapil.

ŠTVERKA: BYLO TO VYHECOVANÉ

„Ve druhém poločase to bylo z naší strany lepší. Utkání bylo nervózní, kluci se znají a Peťa Krayzel má v týmu Libhoště Martina Blažka, který chodí s jeho dcerou. Bylo to vyhecované a nikdo si nechtěl nic darovat. Mrzí mě, že jsme vítězství nepojistili už dříve,“ vyjádřil se dále trenér vítězů, jenž musel v prvním poločase několikrát zvýšit hlas. „Někteří naši hráči jsou bohužel až moc emotivní a pokud se mezi sebou rozhádají, tak je to samozřejmě špatně. Musí se soustředit jen na svoji hru, což se ve druhém poločase zlepšilo,“ dodal Martin Štverka, jehož tým nyní čeká nedělní střetnutí na hřišti albrechtického Baníku.

Libhošť, které scházeli Jachník, Vavřík, Kotešovec, Juřena a Palička, tak čeká na vítězství už tři zápasy. Další utkání sehraje Salačův tým v sobotu ve Starém Městě. 

„Sice jsme brzo inkasovali, ale pak jsme měli ve zbytku poločasu více ze hry. Jsme teď v problémech, protože nám chybí hráči základní sestavy, ale i tak jsme se drželi a ostudu jsme rozhodně neudělali. Snažíme se zabudovávat mladé kluky. Chceme jít tímto směrem. Ve druhém poločase přišel sporný moment, kdy si myslím, že by se takové ruky neměly pískat,“ komentoval duel trenér Libhoště Miroslav Salač.

 TJ ISMM JISTEBNÍK – FC LIBHOŠŤ 2:0 (1:0)

Branky: 4. Lebica, 56. Z. Kadlčák z pen. ŽK: Besta, Štandl, D. Štverka – Symerský. Rozhodčí: Robenek – Chlebovský, Porubek. Diváci: 150.

Jistebník: Krayzel – Štandl, Prčík, Tyleček (24. Pietras) – Besta (60. L. Andrys), D. Štverka (82. Mohyla), Dresler, Košina, Ogon (86. D. Andrys) – Lebica, Z. Kadlčák (58. Pasker). Trenér: M. Štverka.

Libhošť: Mička – Eckelsberger, Velart, Pojezdala, Symerský – T. Blažek, M. Blažek (75. Kupčák), P. Čapka, Bartoň, J. Čapka – Fendrich. Trenér: Salač.