Starý Jičín doma zdolal Tichou a je o skóre druhý za vedoucím Jistebníkem. Libhošť ztratila body v Kopřivnice a druhé výhry v řadě dosáhly Vlčovice, které překvapivě vyloupily Spálov. Jeseník hrál po změně trenéra smírně v Kozlovicích a Bordovice prohrály nejtěsnějším poměrem na Hukvaldech.

I. B třída, sk. D

TJ MOŘKOV – TJ ODRY 1:4 (0:3)

HVĚZDY KOLA***LUBOMÍR MALÉŘ (Odry)
Oderský forvard byl smutným hrdinou utkání, ve kterém se jednou zapsal do střelecké listiny. Mladík, jenž loňsku sezonu strávil v béčku třetiligové Opavy, totiž v 75. minutě náhle zkolaboval, ale poté, co ho odvezla sanitka, nakonec všechno dobře dopadlo, když už byl naštěstí propuštěn z nemocnice.

**MICHAL SVĚTLÍK (Vlčovice)
Vlčovický střelec čekal na další zásahy od prvního kola, ale jeho dva gólové údery, z toho jeden přímo z rohového kopu, znamenaly obrat na hřišti Spálova. Útočník, jenž v loňském ročníku nasázel 17 branek, se tak střelecky vrátil v pravý čas a zasloužil se o nečekaný tříbodový zisk z půdy favorita.

*MIROSLAV LEBICA (Jistebník)
Kapitán Jistebníku vedl spoluhráče k venkovní výhře na půdě Kateřinic, které ztrestal dvěma góly a celkově zdařilým výkonem. Štverkův celek tak vyhrál čtvrté, z posledních pěti utkání a vyhřívá se na 1. místě o skóre před Starým Jičínem, který nyní vyzve před vlastními diváky.

ČÍSLO KOLA 3Takový bodový rozdíl je mezi poslední Kopřivnicí, která posbírala 5 bodů, a osmými Kozlovicemi, které mají na svém kontě o tři body více. Soutěž tak slibuje na obou pólech tabulky, stejně jako vloni, nebývalé drama.

Hostující Odry šly velice brzy do vedení, když se už v 5. minutě trefil po přihrávce Maléře Frais. Vzápětí pak oderského Mališe zachránila po přímém kopu tyč, ve 27. minutě zvyšoval oderských Schwarz už na 2:0, když se prosadil hlavičkou po Fraisově rohu. Snížit poté mohl domácí zadák Sláma, ale z nařízené penalty mířil pouze do tyčky.

Dokonalou produktivitu Stibůrkova celku pak v závěru první půle dokonal Maléř, jenž vybojoval míč na vlastní půlce, zbavil se protihráče a samostatný únik přetavil ve svoji osmou branku v sezoně, která znamenala tříbrankový náskok Oder. Ze druhé půle pak uběhlo jedenáct minut, když už se konečně dočkali také domácí fandové a to po snížení střídajícího Janíčka.

Odry už však nedopustily zdramatizování utkání a brankou Chuděje definitivně rozhodly o svém vítězství, které bylo již pátým z posledních šesti zápasů. Žádná radost však v hostující kabině po závěrečném hvizdu nepanovala. Za napjatou situací mohl moment ze 75. minuty, ve které zkolaboval oderský útočník Maléř. Mladíka pak z Mořkova odvezla sanitka a podle posledních zpráv už byl naštěstí propuštěn z nemocnice.

„Měli jsme tam nějaké nucené střídání, Schwarz si pak vykloubil malíček, krvavé zranění měl Hurta, ale to nebylo nic oproti tomu, než zkolaboval Maléř, kterému se udělalo nevolno a zůstal ležet na zemi. Logicky tak nebyla žádná oslava vítězství, ale pouze jsme čekali, jak to dopadne. Chtěl bych moc poděkovat domácím funkcionářům, a především jedné paní, údajně nějaké zdravotní pracovnici a dvěma pánům, kteří se o něj starali, než přijela sanitka. Těmto lidem patří velký dík. Naštěstí už byl propuštěn z nemocnice, ale zatím nikdo neví, co se stalo," řekl k nepříjemnému problému kouč Oder Jan Stibůrek. Nováček z Mořkova tak svou šestibodovou sbírku nerozšířil.

„V zápase jsme měli spoustu vyložených příležitostí, ale proměnili jsme pouze jedinou a to rozhodlo. Soupeř trestal nedůsledností v naší obraně a dal nám lekci z produktivity, když většina střel skončila v naší síti," okomentoval duel mořkovský trenér Petr Kučera.

B: 56. Janíček – 5. Frais, 27. Schwarz, 42. Maléř, 77. E. Chuděj. Rozhodčí: Beran – Fanc, Matuška.

Mořkov: Pospěch – Vodolán, J. Mička, Sláma, Kudělka – Galia, O. Mička (40. Janíček), T. Kučera, Machač – Hrubý, Erle. Trenér: P. Kučera.

Odry: Mališ – Z. Hrabovský (59. Repta), Veselý (39. Káňa), Murín, Hurta – Vidlák, E. Chuděj, Schwarz, Frais – Maléř (75. Strempek), Konrád. Trenér: Stibůrek.

TJ SOKOL KATEŘINICE – TJ JISTEBNÍK 0:3 (0:1)

Hosté v utkání potvrdili, proč, že se pohybují v popředí tabulky a od začátku měli územní převahu. Po dvaceti minutách se Štverkův celek prosadil poprvé, když po pravé straně pláchl Besta, jehož centr zužitkoval přesnou hlavičkou Tyleček. Vícekrát se v první půli domácí brankář Kavka za svá záda otáčet nemusel. Zkraje druhého dějství mohl opět skórovat hostující Tyleček, ale tentokráte mířil nad. Po hodině hry už se hosté radovali podruhé, když po akci Z. Kadlčáka ještě Kavka pokus Paskera vyrazil, ale na dorážku Lebici už byl krátký.

V 73. minutě hosty oslabil vyloučený Besta, jenž neudržel nervy na uzdě a po červené kartě se musel odebrat pod sprchy. Deset minut před koncem pak Jistebník udeřil i v oslabení, když se hlavičkou prosadil nejlepší hráč na trávníku Lebica. Následně se mohl do střelecké listiny zapsat také střídající Babušík, ale z přímého kopu rozezvučel pouze tyč. Kosmetickou úpravu skóre pak mohl mít v poslední minutě na svědomí Lukáš Richter, ale jeho penaltový pokus, po faulu na Poláška, však pozorný Krayzel vyrazil.

„Vítězství si hodně vážím, protože to byl těžký zápas. Kateřinice hrají bojovný, agresivní fotbal a je to vždycky dost nepříjemný soupeř. Soupeře jsme ale nepouštěli do větších šancí. Vítězství vypadá jednoznačně, ale rodilo se těžce. Naštěstí jsme to zvládli i v oslabení, kdy zbytečně oplácel Besta," sdělil k utkání trenér jistebnických fotbalistů Martin Štverka.

B: 63. a 80. Lebica, 20. M. Tyleček. ČK: 73. Besta (J). Rozhodčí: Závodný – Podracký, Bartek.

Kateřinice: Kavka – Brus, Makuch, Janeček (74. Obsadný), P. Paulus (64. Polášek) – T. Bittala, J. Richter, M. Paulus (64. Marsina (78. Lihocký)), L. Richter – Koprajda, Jo. Tyleček (83. D. Richter). Trenéři: Břežný a Ja. Tyleček.

Jistebník: Krayzel – J. Štandl, Šamaj, F. Kadlčák, J. Veselý – Besta, Lebica, M. Tyleček (88. O. Veselý), Košina – Z. Kadlčák (85. P. Mohyla), Pasker (82. Babušík). Trenér: M. Štverka.

TJ SPÁLOV – FC VLČOVICE-MNIŠÍ 1:2 (1:1)

B: 37. T. Chuděj z pen. – 42. a 71. Světlík. Rozhodčí: Migota – Neděla, Kotala.

Spálov: Vašíček (61. T. Ambrož) – Ondřej (46. Král), Anděl, Sucháček, Kostka – Maršálek, Klevar, Baláž (75. Zálešák), K. Pop – T. Chuděj, R. Ambrož. Trenér: Bušina.

Vlčovice: Sokolovský – Kordoš, R. Jalůvka, Drozd, Lichnovský – Slezák (65. Kahánek), Polášek, J. Jalůvka, Tvardek – Varga (80. Beseda), Světlík. Trenér: Svoboda.

FC KOPŘIVNICE – FC LIBHOŠŤ 1:1 (0:1)

B: 50. Nenutil – 11. Bednář. Rozhodčí: Švec – Dytko, J. Vrána.

Kopřivnice: Neuwirth – Hruška, Nenutil, Petráš, Pala, Hanzelka (60. Mocek), P. Okřesík, Mička, Křížek, Fendrich, Štěpán (85. Machciník). Trenér: Káňa.

Libhošť: Martinovský – Symerský, Velart, Palička, Juřena – T. Blažek, Jachník, Závodný (80. Dědík), Trojan (50. J. Čapka) – Bednář, Pojezdala (67. Eckelsberger). Trenér: Salač.

TJ SOKOL STARÝ JIČÍN – TJ SOKOL TICHÁ 2:1 (1:0)

B: 1. Čapka, 71. M. Kotešovec – 65. M. Tománek z pen. Rozhodčí: Kolarský – Opěla, Tisovský.

Starý Jičín: Hatlapatka – D. Janovský (90. P. Janovský), Jurajda, Šrom, Podešva – M. Kotešovec, Petr, Bajer, Barvenčík – Bartoň (88. Matoušek), Čapka (73. A. Kotešovec). Trenér: Vyhlídal.

Tichá: Pikulík – R. Švreček, Sládeček, T. Tománek – Fajčák, Petřík (79. Vrána) – M. Tománek, Fojtík, Šušla (75. Lacko), Zdarsa (55. Bartoň) – O. Švrček. Trenér: Bača.

FC KOZLOVICE – TJ SLAVOJ JESENÍK N. O. 2:2 (1:1)

B: 22. a 54. P. Krpec – 20. Hanzelka, 81. Černoch. Rozhodčí: J. Vrána – Kubánek, Brabec.

Kozlovice: Chlebek – Ermis, Vašenda (85. Najdek), Bednář, Hruška – Závodný, Zeman, Vyvial, Fojtík – Jan Harabiš (61. Holub), P. Krpec. Trenéři: Chýlek a Jak. Harabiš.

Jeseník: Macháč – P. David (68. M. Goláň), J. Goláň, Štěpják, Fedorov (35. Vaculík) – Rovenský (87. Schevchenko), Černoch, Burget, Shaparenko – Polónyi, Hanzelka (42. Khrapach). Trenér: Takáč.

TJ SOKOL HUKVALDY – TJ SOKOL BORDOVICE 1:0 (1:0)

B: 45. Ollender z pen. Rozhodčí: Tobola – Kubánek, Kolarský.

Hukvaldy: Sasín – Kučera, Z. Velart, Hubeňák, Tobiáš – Gold, Ollender, Matějka, Grufík (75. Chamrad) – Košica (89. M. Velart), Šimíček (85. Holub). Trenér: Kalich.

Bordovice: Vereš – Kaša, Geryk, Kovařík, Vaněk – Klos (46. Peťko), Raška, Čuport, Rajnoch – Matúš (85. Nárožný), Blažek. Trenér: Pítr.

Více se o fotbalových zápasech týmů našeho regionu dočtete pravidelně v pondělním a středečním tištěném vydání Novojičínského deníku a jeho úterní příloze Region.