V dvaadvaceti utkáních prohráli pouze jedenkrát, a to zkraje sezony s týmem Staré Vsi. K osmnácti výhrám pak přidali tři remízy a zaslouženě stanuli na prvním místě. „Do sezony jsme šli s tím, že bychom rádi hráli střed tabulky. Jako nováček jsme nevěděli, co můžeme čekat. Nakonec se nám to povedlo celé vyhrát, což asi nečekal nikdo. Jsme nadmíru spokojeni," líčil kapitán Jokeritu Kopřivnice Karel Prchal. Tým se zúčastnil i krajské části poháru FAČR, ve kterém těsně podlehl druholigovému celku Komax Kunčice p. O. až po penaltovém rozstřelu. „Pohárový zápas byl vyrovnaný. Dokonce jsme vedli 3:0 a 4:1, ale závěr jsme nezvládli a v power-play soupeř srovnal. Penalty už pak byly vabank," ohlédl se za pohárovou účastí Karel Prchal, jenž za nejtěžší soupeře označil trio Top Dogs Nový Jičín, Krnov a Hukvaldy. Využije Jokerit právo postupu do třetí nejvyšší soutěže? „S klukama jsme si říkali, že bychom do toho šli, ale všechno závisí na tom, zda se nám podaří zajistit dostatek financí na sezonu. Předběžně bychom měli dát vědět do června," vysvětlil kapitán mužstva, jenž neopomněl poděkovat ani fanouškům Jokeritu. „Řekl bych, že jsme měli nejlepší fanoušky v soutěži. Jezdili s námi a určitě bychom jim chtěli za jejich podporu moc poděkovat," dodal Karel Prchal.

Zaslouženě, shodli se soupeři

Spokojenost panuje také v táboře pátého celku tabulky. Oderští Beach Boys si splnili svůj předsezónní cíl. „Před sezonou jsme si dali za cíl skončit do pátého místa. Konečně jsme se prali o špici tabulky, i když na první trojici to zatím asi ještě není. Jedná se o náš první výraznější výsledek v krajském přeboru v desetileté historii našeho klubu," sdělil jednatel občanského sdružení klubu futsalu Beach Boys Odry Aleš Chuděj. „Jokerit vyhrál zaslouženě. V kádru se mohl opřít i o exreprezentanta Bučka. Víceméně neměli konkurenci," řekl na adresu vítěze Aleš Chuděj.

Bílovecký celek FC Smíšené se nakonec musel spokojit s devátou příčkou. I FC Smíšené se v poháru potkalo s druholigovým týmem Likop Třinec, ale dále šel zkušenější soupeř. „Sezona mě zklamala. Chtěli jsme hrát o čelo tabulky, a i když byl střed tabulky vyrovnaný, nakonec z toho bylo deváté místo. Náš největší problém byl v tom, že jsme se v podstatě nesešli v plné sestavě. Kromě prvního turnaje, kde jsme všechno vyhráli. Největší devízou byl střelec Petr Zapalač. Bez něj to budeme mít do budoucna složitější," narážel na autora 42 branek a nejlepšího střelce krajského přeboru Petra Zapalače předseda klubu Martin Šťastný. Hráči, jenž hrál naposledy velký fotbal ve Viktorii Žižkov, už právě vypršel dopingový trest. Na adresu vítězného celku se vyjádřil také Martin Šťastný: „Je to tým, který drží při sobě a určitě vyhráli právem. Jejich nadšení bylo vidět. My jsme je ještě zažili v pohárovém utkání, když začínali v nižších soutěžích, a už tehdy jsem jim prorokoval dobrou budoucnost, což se zatím děje. Navíc se můžou opřít o výtečného Bučka. Skloubilo se u nich mládí se zkušenostmi a šlape jim to."

S průběhem uplynulé sezony nemůžou být spokojeni ani v Jeseníku nad Odrou. „Z naší strany se bohužel jednalo o hodně nepovedenou sezonu. Prakticky jsme se nebyli schopni sejít. Musíte najít nadšence, kteří mají zájem. Shánět někoho na poslední chvíli, to není dobré. A s takovým přístupem nejde hrát krajský přebor," přiznal hrající vedoucí týmu Jaroslav Langer. „Pravým opakem byl vítězný Jokerit. Je vidět, že měli chuť a chodilo jich hodně. Byli výborní. Hráli vynikající futsal po celou sezonu," ocenil Jokerit Jaroslav Langer, který se vyjádřil i k příští sezoně. „I kdyby byla nějaká šance zůstat v krajském přeboru, tak určitě nebudeme pokračovat. Soutěž je náročná jak finančně, tak herně. Takže se příští sezonu objevíme v okresním přeboru," řekl závěrem Jaroslav Langer.

Jedenáct bodů za vítězným Jokeritem skončili novojičínští Top Dogs, kteří v poháru potrápili druholigový tým VŠB Ostrava. „Chtěli bychom krajský přebor konečně vyhrát, ale bude to těžké," nechal se před sezonou slyšet hrající předseda klubu Milan Miloševič, jehož tým nakonec skončil druhý.

Tabulka

Tabulka