Běžela pátá minuta, když poprvé zaúřadoval bývalý futsalový reprezentant Michal Buček, jenž vystihl jakubčovickou rozehrávku, svůj výlet zakončil přesnou ranou a Jokerit šel do vedení 1:0. Za další dvě minuty přidal druhou trefu Kopřivnice Makový a střelecký pokus Dorňáka si následně hosté srazili za záda bezmocného gólmana Pavelky. Domácí Jokerit byl tou dobou na koni a v samotném závěru první půle se ještě do úniku dostali Prchal s Bučkem. Druhý jmenovaný pak svou druhou brankou v zápase zakončil gólové představení Jokeritu v prvním poločase.

Nováček soutěže jako by neměl dost a už po třiceti vteřinách druhé půle přidal, po vybídnutí Dorňáka, pátou trefu kapitán Jokeritu Prchal. Po šesti minutách druhé části se však poprvé dočkali hosté. Kunc střelou z otočky snižoval na 1:5. Přesně za minutu přistrčil Michálek patičkou míč Kuncovi a ten ranou k tyči snížil už na 2:5. Domácí pak zásluhou Bučka s Prchalem mířili jen do brankové konstrukce a pět minut před koncem přišel šestý faul Jokeritu. První desetimetrový kop však Michálkovi zneškodnil Medek. Jakubčovice byly v závěru zápasu aktivnějším týmem a díky dvěma desítkám snížily na 4:5.

Dramatický závěr zvládli
Definitivní rozhodnutí měl pak na noze Makový, jenž však mířil pouze do tyče. Jokerit už se ale v dramatickém závěru nenechal připravit o vítězství. „V prvním poločase to byla z naší strany úplná bomba. Vypracovali jsme si čtyřgólový náskok a byli jsme v první půlce určitě lepší. Potom nám uškodilo, že jsme dostali dvě kontaktní branky. Začali jsme být trošku nervózní a k tomu jsme ještě museli čelit třem desítkám. Závěr jsme naštěstí zvládli, ale byly to nervy," oddechl si po utkání domácí kapitán Karel Prchal.
Baracuda tak mocně dotahovala, ale kýžený vyrovnávací gól nepřišel. „Do utkání jsme špatně vstoupili. Hned v první minutě druhého poločasu jsme dostali pátou branku a to se potom těžko dohání. I když si myslím, že jsme si nakonec alespoň remízu zasloužili, protože jsme tam měli šance na vyrovnání. Domácí hodně spoléhají na Bučka. Je to jejich ikona, mladí ho respektují a myslím si, že mají určitě dobrý mančaft," vracel se k derby trenér Baracudy Josef Molnár.

Futsalová Divize F, 12. kolo
JOKERIT KOPŘIVNICE – BARACUDA JAKUBČOVICE 5:4 (4:0)
Branky: 5. a 20. Buček, 7. Makový, 13. Dorňák, 21. Prchal – 26., 27. a 35. Kunc, 37. Michálek.
Jokerit Kopřivnice: Medek – Buček, Makový, Čegan – Prchal, Kružliak, Dorňák. Hrající trenér: Michal Buček.
Baracuda Jakubčovice: Pavelka – Kunc, Jar. Šesták, Krása – K. Molnár, Petr, Kocmich, Michálek. Trenér: Josef Molnár.

Více se o futsalovém derby dočtete v úterním vydání Novojičínského deníku, v týdeníku Region.