Při první se nádherně trefil z přímého kopu, u druhé branky pelášil sám na brankáře Muchu a nezaváhal. V nastaveném čase ale přišla málo vídaná věc. O vyrovnávací branku Mikulovic se postaral brankář Filip Mucha. Ten se ujal posledního nákopu před domácí branku a k údivu všech zapadl míč přes hradbu těl až do sítě. Jednalo se tak o první domácí ztrátu Nového Jičína.

K výhře nepomohly ani dvě trefy jednadvacetiletého Martina Repy, který svůj střelecký účet prozatím zaokrouhlil už na deset branek. Domácí snajpr tak obstaral deset ze 17 branek Nového Jičína.

Více k utkání najdete ZDE!

Čím to, že jste slibně rozehraný duel nakonec nedovedli do vítězného konce?

Byl to asi klasický zápas dvou rozdílných poločasů. V prvním jsme si dokázali vypracovat šance, měli jsme více ze hry. No a ve druhé půli jsme nedokázali udržet míč a byli jsme celou dobu pod tlakem. Potom z toho pramenil ten závěrečný tlak Mikulovic a přišlo asi zasloužené vyrovnání, o které se postaral jejich brankář.

Ale vy sám jste měl ve druhém poločase blízko k druhému hattricku v sezoně…

Asi tam byla moje nekoncentrovanost. Je pravda, že kdybych přidal třetí gól, mohlo být po zápase.

Prozatím se nacházíte v popředí tabulky, doma jste poprvé ztratili body. Vaše střelecká forma je výborná, takže s prozatímním ročníkem soutěže asi spokojený být můžete…

Určitě jsme prozatím s průběhem sezony spokojeni. A to nejen já sám. Jak s brankami, tak s týmovými výsledky. Zatím jsme po devátém kole čtvrtí.

Nový Jičín přes léto vhodně doplnil kádr, na trenérskou lavičku přišel zkušený Bohuš Keler a výsledky se zatím dostavují. Jaká je atmosféra v kabině?

Kolektiv je tady v Novém Jičíně asi nejlepší, co jsem kdy zažil. V Třinci byli taky super kluci, ale v Novém Jičíně je to bezkonkurenční, máme super partu, takže snad se nám bude dařit i nadále. Tréninky pod novým trenérem jsou super, takže já s ním nemám problém. Jako člověk je taky výborný, takže spokojenost.

V létě jste byl na zkoušce v Třinci, který po sezoně opustil druhou ligu. Jak dlouho jste tam byl?

V Třinci jsem byl měsíc, ale nakonec to nevyšlo. Byli tam v sestavě asi kvalitnější hráči se zkušenostmi z druhé, třetí ligy. No a já sám jsem cítil, že jsem na to momentálně asi ještě neměl.

Jste kmenovým hráčem Baníku Ostrava, takže jak dlouho vás ještě budou moci vídat fotbaloví fanoušci v Novém Jičíně?

Jako hráč Baníku bych měl v Novém Jičíně setrvat minimálně do léta. Pak se uvidí, co bude dál. Nějaké nabídky už mám, takže uvidíme.

V dalším kole zajíždíte do nedalekých Hranic, které se ve vyrovnané tabulce nacházejí prozatím na poslední příčce…

V Hranicích budeme určitě chtít navázat na naši první výhru venku, kdy jsme porazili Šumperk. A jako do každého jiného zápasu půjdeme i v Hranicích na trávník s cílem vyhrát.

DALIBOR TOBOLA