Dobře připravený trávník s dobrým zázemím pro hráče, krásné poháry a ceny pro nejlepší hráče, přichystané občerstvení pro všechny a doslova fotbalové počasí přispěly k pěkné podívané po celý den.
A bylo se na co dívat! Některým hráčům sice za rok přibylo na hlavě stříbro, ale po trávníku se dokázali navzájem pěkně prohánět. Šediny a přibývající věk nebránil některým předvádět své oblíbené fotbalové „kousky", kterými dříve, ještě jako aktivní fotbalisti, bavili diváky. A vůbec nevadilo, že tempo už nebylo tak svižné jako před několika lety.

To, co hráčům na tomto turnaji nikdy nechybí, je herní elán a touha po vítězství, a tyto vlastnosti se projevily i letos. K radosti místních fotbalových fanoušků se nejvíce dařilo právě pořadatelskému FC Libhošť, jehož tým byl v letošním roce nejfotbalovější. Po vyhlášení výsledků a předání cen si všichni přáli jen to jediné - potkat se na trávníku ve zdraví i v příštím roce.

Podle jednoho z hráčů domácího týmu, Zbyňka Tomšíka, se od počátků turnajů, jejichž pořadatelství se střídá u jednotlivých účastníků, hraje o putovní pohár. Natrvalo jej získá ten, kdo vyhraje třikrát v řadě nebo pětkrát v průběhu let. „Ten první, skleněný pohár, získaly Větřkovice, minulý rok už byl nový pohár. Ten poprvé vyhrály Sedlnice právě ve Větřkovicích a letos se to podařilo nám," neskrýval radost Zbyněk Tomšík, jenž dodal, že fotbalistům Libhoště se naposledy podařilo vyhrát turnaj před deseti lety. „Myslím si, že letos to bylo hlavně tím, že jsme měli hodně hráčů a mohli jsme střídat jako při hokeji," uzavřel Zbyněk Tomšík.

IVAN PAVELEK
JAROSLAV ŠIMÍČEK

Výsledky

FC Libhošť – TJ Sokol Sedlnice 2 : 1 TJ Sokol Bartošovice – TJ Dubina Větřkovice 0 : 0
TJ Sokol Sedlnice – TJ Dubina Větřkovice 1 : 0
FC Libhošť – TJ Sokol Bartošovice 3 : 1
TJ Sokol Bartošovice – TJ Sokol Sedlnice 2 : 5
FC Libhošť – TJ Dubina Větřkovice 1 : 1

Za vítězné mužstvo FC Libhošť nastoupili hráči:Šenk Roman, Kozák Josef – Krumpoch Jaroslav, Krumpoch Vlastimil, Kupčák Jan, Hanzelka Radek, Gavenda Karel, Gabzyl Vladan, Tomšík Zbyněk, Blažek Libor, Karas Miroslav, Stařičný Vlastimil, Řehák Michal, Řehák Dušan, Baláž Kamil, Horák Dalibor, Skalík Martin, Blažek Josef, Rytíř Miroslav

Pořadí:1. FC Libhošť 6 : 3, 7 bodů
2. TJ Sokol Sedlnice 7 : 4, 6 b.
3. TJ Dubina Větřkovice 1 : 2, 2 b.
4. Bartošovice 3 : 8, 1 bod

Nejlepším střelcem turnaje se stal Fridrich Petr z TJ Sokol Sedlnice
Nejlepším brankářem byl vyhlášen Tvrdý Jaromír z TJ Dubina Větřkovice