Sedmého vítězství v letošní sezoně Moravskoslezské divize žen, sk. B, dosáhly o víkendu stachovické fotbalistky, jež uspěly nejtěsnějším výsledkem 1:0 na hřišti předposlední Horní Bečvy.

Spartak Lubina - Kotouč Štramberk 3:0 (2:0)

Už po dvanácti minutách otevřela skóre derby domácí Zelenková, když po přízemní střele z osmnácti metrů donutila Kociánovou otáčet se za svá záda. Lubina, vedená trenérem Rečkou, byla nadále při chuti a o jedenáct minut později se, po průniku Najzarové a následné dorážce Küttnerové, radovala z vedení 2:0. V podobném duchu se pokračovalo také po změně stran. Hosty několikrát podržela brankářka Kociánová, ale na rozdíl tří branek pak přeci jenom zvýšila Macháčová. O ojedinělý střelecký pokus hostů se pokusila Kvasničková, Petrová však byla pozorná.

„Opět se potvrdilo, že máme velký problém v zakončení, protože dalších pět až šest vyložených tutovek zůstalo nevyužito. Hosté se za celý zápas k ohrožení domácí brány výrazněji nedostali. Předvedli jsme velice slušný výkon s množstvím kombinací a vyhranými souboji a zaslouženě jsme získali tři body," komentoval vítězství Spartaku domácí kouč Pavel Rečka.

Trenér hostujícího týmu, Radek Petráš, si po utkání posteskl, že se týmu lepí smůla na paty, protože další zraněná hráčka, Natálie Radivojevičová, nemohla nastoupit k utkání a k ní se přidala ještě nemocná záložnice Kateřina Nedomová. Z bodů se Štramberačky budou moci radovat zase v neděli, kdy od 15 hodin hostí předposlední Horní Bečvu a k dispozici už by měla být také kapitánka Michaela Davidová.

Branky: 6. Zelenková, 26. Küttnerová, 52. Machačová.

Lubina: Petrová - Kulištáková (46. Křížková), Klempířová, Marková, Šmítová (65. Šenková) Macháčová, Zelenková, Kvitová, Klečková - Küttnerová, Najzarová (76. Applová). Trenér: Pavel Rečka.

Štramberk: Kociánová - Hrstková, T. Davidová, Kvasničková, Juráková - Salvetová, Stolařová, Salvová, Plachtová - Tallová, Čepová. Na střídání: Kundlová, Honšová. Trenér: Radek Petráš.

AFC Veřovice - Valašské Meziříčí 2:2 (1:1)

Veřovické fotbalistky vstoupily do jara s nezměněným realizačním týmem, tedy na trenérském postu s Vlastimilem Chobotem z Ostravy a asistentem Zdeňkem Kociánem. „Na delší nemocenskou odešla kapitánka Černochová a kapitánskou pásku přebrala Veronika Najvarová. Nové hráčky jsou Žáková a Hrabáčková, které se předtím fotbalu aktivně nevěnovaly," informovala stoperka Veřovic Gabriela Lošáková. Do branky se musela zatáhnout nejlepší střelkyně veřovického AFC, Mališová, jež nakonec proti favorizovanému Valašskému Meziříčí dvakrát inkasovala. Domácí hráčky ale v zápase ukázaly bojovnost a snahu o dobrý výsledek, za což byly po brankách Veroniky Najvarové a Žákové odměněny bodem za konečnou remízu 2:2.

Branky Veřovic: 23. V. Najvarová, 81. Žáková.

Veřovice: Mališová - Pytlová, Lošáková, K. Fojtíková, Saganová K. Najvarová, Rašková, V. Najvarová, Surovcová - Žáková, Bernatská. Na střídání: Jančálková, N. Fojtíková, Hrbáčková. Trenér: Vlastimil Chobot.