Domácí tým trenéra Marka Jehlára srovnal díky premiérové trefě juniora Šimíčka a zanedlouho šel, po brance nejlepšího střelce týmu Jana Matúše, do vedení. Opavští ale v závěru ještě stihli otočit skóre znovu na svou stranu. V průběhu prostřední třetiny byla Kopřivnice aktivnější, ale také vyráběla chyby vzadu. Ty dokázal soupeř trestat a v polovině utkání vedl už 5:2. Snížení přišlo z hole Šimíčka, ale Opava opět v avizované výhodě navýšila své vedení na 6:3.

Důležitý moment nastal ve 36. minutě, kdy bylo po faulu na Boloma nařízeno trestné střílení a Jan Matúš a bezpečně snížil FBC Vikings Kopřivnicena 4:6. Po brankách Zdeňka Matúše a Kresty vyrovnali Vikingové na 6:6. Opava pak znovu odskočila a od osmé branky zachránil domácí pohotový Pinďák. Dvě minuty před koncem na sebe vzal odpovědnost kapitán Bolom a dalekonosnou střelou srovnal na 7:7. O tom, že se nepůjde do prodloužení, rozhodl střelou do šibenice Lukáš Vávra. „V poslední části, která byla z naší strany asi nejlepší, jsme vygradovali náš tlak. Musím vyzdvihnout výkon juniora Šimíčka, který nastupoval jako záskok ve svém prvním zápase ve 2. lize. Soupeř, jako nováček, prokázal svou kvalitu a rozhodně si za svůj výkon zasloužil z tohoto zápasu alespoň bod," hodnotil utkání trenér Vikingů Marek Jehlár.

FBC Vikings Kopřivnice - S.K. P.E.M.A Opava 8:7 (2:3, 2:3, 4:1)

Branky Vikingů: 14. Šimíček (Bolom), 15. J. Matúš (Kresta), 30. Šimíček (Bolom), 37. J. Matúš, 45. Z. Matúš (Bolom), 50. Kresta (Vávra), 58. Bolom (Podlezl), 60. Vávra (Z. Matúš)

O nedělním vítězném utkání kopřivnických florbalistů proti Petrovicím čtěte v úterním vydání Novojičínského deníku.