Před týdnem mu ale trenér Pavel Hajný oznámil, že s ním pro podzimní část nepočítá.

„Abych pravdu řekl, tato informace mě zaskočila. Počítal jsem, že pokud nepůjdu ven, budu v Hlučíně pokračovat. Stále se s tím nějak vnitřně nemohu srovnat. Přece jen jsem byl v Hlučíně osm let,“ přiznal Marin Hanus.

„Vedení klubu ale chápu, chtějí dát šanci mladým. Vzpomínky na toto angažmá mám pěkné, ty mi z hlavy nikdo nevymaže, prožil jsem tam krásné roky,“ nechal zkušený útočník volný průchod svým emocím. Původně počítal, že se hned přesune na Maltu, do týmu Viktoria Hotspur, kde úspěšně na jaře válel.

Nakonec z návratu sešlo. „Musím brát ohled na svou přítelkyni. Má zdravotní problémy a nerad bych ji tu nechával samotnou. Malta se tak o půl roku odkládá,“ podotýká dnes již exhlučínský kanonýr.

Na podzim bude Martin Hanus působit v MSFL. Zatím na půlročním angažmá se domluvil ve Fulneku. „Nabídek ze třetí ligy bylo více. Fulnek byl ovšem nejrychlejší a akceptoval mé podmínky. Navíc tam hrají kluci, které znám,“ komentuje své nové působiště Martin Hanus.

Svou další budoucnost bude řešit v zimě. „Třeba se mi bude dařit a Hlučín si mě z hostování stáhne. Ve hře je také návrat na Maltu. Uvidíme,“ uzavřela nová posila fulneckého klubu, jenž na jaře sestoupil ze druhé ligy.