Utkání 1. kola poháru FAČR jim nevyšlo dle představ, když druholigovému Třinci podlehli na domácím trávníku 0:5. Divizní fotbalisty Nového Jičína, kteří jsou od letošní sezony nově farmou druholigového Frýdku-Místku, čeká ještě dnes poslední přípravné utkání proti Otrokovicím, které jsou nováčkem MSFL, a v sobotu 8. srpna se v Rýmařově vrhnou do divizního ročníku 2015/2016.

„S Třincem jsme čekali hodně těžký zápas. Soupeř ale bohužel potvrdil roli favorita, hrál velmi dobře a my jsme dělali velké chyby," kroutil hlavou jednatřicetiletý Martin Švec, jenž už během své kariéry v Novém Jičíně působil, tehdy pod hlavičkou Vítkovice B a půl roku oblékal také dres Fulneku ve druhé lize. V civilu policajt definitivně převzal, po konci Lukáše Bajera, jenž odešel na hostování do sousedního Starého Jičína, kapitánskou pásku Pejšova celku.

Třinečtí se hodně uklidnili poté, co ve 14. minutě otevřeli skóre zápasu a navíc za další čtyři minuty vedli už 2:0…

Je to tak. Největší chybou bylo, že jsme do dvacáté minuty dostali dva, řekl bych laciné góly. Hlavně ten druhý, který byl po centru, kdy to vrátili před branku. Tomu se určitě dalo zabránit.

Jak těžké bylo se zápasem ještě něco udělat?

Chtěli jsme dát co nejdříve kontaktní branku tak, aby to bylo trošku vyrovnanější, pak to zkusit vyrovnat a dotáhnout to do penalt. Na začátku druhé půle jsme měli jednu dobrou šanci, ale pak jsme dostali třetí gól a bylo, dá se říct, po zápase. Dát takovému soupeři v době, kdy byl úplně v pohodě tři góly, bylo prakticky nemožné.

Byla to hodně těžká prověrka na úvod sezony?

Určitě jsme čekali, že budou daleko lepší na baloně. Jsou tréninkově dále, mají toho daleko více natrénováno a jsou více sehranější. Čekali jsme hodně těžký zápas a oni bohužel potvrdili roli favorita a hráli velmi dobře. My jsme dělali velké chyby a tři góly jsme dostali po centrech ze strany, na což se musíme zaměřit. Ani obsazování hráčů v šestnáctce nebylo nic moc. Spíše to bylo slabší.

Vloni jste si ale dokázali, že se s favoritem dá hrát, když jste Opavě podlehli ve stejné fázi poháru 0:1…

S takovýmto soupeřem se dá hrát, ale byla velká chyba, že jsme dostali do dvacáté minuty dva góly. To nás, nechci říct, že úplně zlomilo, ale Třinci to nahrálo a poté už hrál v pohodě. My jsme se naopak v zápase hodně trápili.

Jak zatím hodnotíte průběh letní přípravy?

Příprava stále probíhá v rámci možností, ale musím říct, že asi ani trenér není moc spokojený s přípravou, protože kluci chodí do práce včetně mě, moc to teda nevychází a do toho přišly zranění Kalicha nebo Lokši, který nám určitě hodně chyběl. To je náš sniper (usměje se). Ale musíme se s tím poprat. Nejsme profíci a musíme se to snažit dohnat a natrénovat ještě co nejvíce. Do prvního zápasu v Rýmařově musíme všechno sladit. Rýmařov nás potrápil i u nás doma, má velmi dobrý mančaft, takže čekám kvalitní a těžké utkání, ale věřím, že do té doby už budeme stoprocentně připraveni.

Vy sám jste v minulosti v kariéře oblékal třinecký dres. Vzpomněl jste si na angažmá Pod Javorovým?

Zavzpomínal jsem si, to jo. Po zápase jsem si popovídal s Martinem Motyčkou, se kterým jsem hrával i ve Vítkovicích. V Třinci jsem ale strávil pěkný rok. Ve Vítkovicích jsem také hrával s dalšími nynějšími hráči Třince, třeba s Pavlem Malcharkem. Z kádru jsem tak nějaké kluky určitě znal, taky oba brankáře Bruka i Palečka.