Tradiční akce a již devátého ročníku se zúčastnilo 140 střelců a střelkyň. Mezi nimi také zpěvák a frontman kapely Mirai Mirai Navrátil nebo hokejový útočník a dvojnásobný reprezentant Dominik Uher.

Navrátil se nakonec prosadil mezi nejlepší třicítku, když poprvé selhal až v osmém kole, vykoupil se, ale konečnou se mu stalo kolo desáté. "Tohle je ale moje velké vítězství," řekl po svém výkonu Deníku.

Na čtvrtý triumf na Huvaldech nedosáhl Adam Rimmel. Vítěz tří z předešlých osmi ročníků neproměnil hned svou první penaltu a podruhé neskóroval zhruba v polovině soutěže.

Tu ovládl Jiří Huvar, který potřeboval 33 úspěšných pokusů. V souboji jeden na jednoho udolal Adam Šponiara, kterého v závěru zradila přesnost a trefil jen tyč. Toho bezchybný Huvar využil a získal prémii ve výši deset tisíc korun.

Mezi kadety triumfoval Mirek Matula z Brušperku před Janem Čarnokym z Kozlovic a třetím Milanem Slezákem z Ostravy. Soutěž brankářů pak ovládl Dominik Smolík s 27 úspěšnými zákroky. Jen těsně za ním skončili Tomáš Kuča a Jan Otoupalík.

Na momenty ze čtvrtečního dne na Hukvaldech se podívejte ve fotogalerii Lukáše Kaboně.

Více informací ze soutěže O penaltového krále MS kraje i rozhovor s Miraiem Navrátilem se dočtete v úterním vydání Ostravského týdeníku…

Baník Ostrava - ilustrační foto.
Baník má v přípravě fazonu, vyhrál v Trnavě a drží čistý štít
Beats for Love v Dolních Vítkovicích.
OBRAZEM: Beats for Love aneb taneční rytmy v industriálu