Třetí zápas v základní skupině sehráli Bílovečtí s celkovým vítězem turnaje, Slovanem Bratislava. „Bohužel, kluci z Bratislavy měli navrch a zvítězili," uvedl trenér Bílovce Václav Minařík. Domácí Vítkovice pak Bílovec rozdrtil 6:0, v posledním utkání základní skupiny však nestačil na Opavu, které podlehl 1:3. „Zápas se pro nás nevyvíjel příznivě, brzy jsme prohrávali 0:2. Někteří kluci už toho měli plné kecky a zaslouženě jsme prohráli. Dostali jsme tak facku před finálovou skupinou," pokračoval v hodnocení turnaje Václav Minařík.

V prvním nedělním zápase ve finálové skupině nestačil Bílovec na Baník Ostrava, ale chuť si spravil vítězstvím v utkání proti Frýdku-Místku. „Nejlepším hráčem byl v tomto utkání náš brankář Martin Brož," uvedl Václav Minařík. Ve třetím zápase finálové skupiny čekala Bílovec výzva v podobě Sparty Praha. „Naši hráči byli nahecovaní, na pražské kluky vletěli a překvapivě pro všechny vyhráli 4:1. Celým areálem pak létal šum, kdeže nějaký ten Bílovec leží," osvětlil situaci po překvapivé výhře Václav Minařík. Poslední utkání na turnaji hráli kluci z Bílovce se Skalicí. Výhra Bílovce by znamenala senzační druhé místo. „Kluci ze Skalice nás trápili od první minuty. Stav se měnil co chvíli a na konečných 3:3 dal Ondra Kořenek v poslední minutě," připomněl Václav Minařík poslední utkání Bílovce.

Na prvním místě skončil Slovan Bratislava. Dále se řešily týmy Baníku, Frýdku a Bílovce, protože všichni měli shodně 11 bodů, takže na řadu přišlo skóre. Frýdek měl nejhorší skóre, a tak skončil na čtvrtém místě. Baník měl o gól méně než Bílovec, ale nakonec rozhodovalo něco jiného. „Rozhodlo se, že se nebudou počítat jen branky z finálové skupiny, ale z celého turnaje, a to byl Baník lepší o jednu branku," dodal smířlivě Václav Minařík. Takže nakonec Bílovec skončil na krásném třetím místě, před takovými kluby, jako je Sparta Praha nebo Hradec Králové. „Je vidět, že jde pracovat i na takovémto malém městě, když se tu najdou lidi, co mají fotbal rádi a dělají pro něho vše. Porazit Spartu a vyrovnat se některým statisícovým městům znamená, že práce s mládeží v Bílovci není vůbec špatná," řekl závěrem trenér Bílovce Václav Minařík.

Bílovec na turnaji reprezentoval Martin Brož, Martin Černín, Václav Růsek, Tomáš Rubáč, Lukáš Čavera, Filip Beneš, Felix Novák, Michal Sasin, Ondřej Kořenek, Pavel Kunz a Lukáš Juřica. Nejlepším střelcem Bílovce byl, s dvanácti brankami, Pavel Kunz, následovaný Ondřejem Kořenkem s deseti góly.

Z výsledků:

Finálová skupina: Bílovec - FC Baník Ostrava 0:2, Frýdek-Místek - Bílovec 0:2, AC Sparta Praha - Bílovec 1:4, Bílovec-  MFK Skalica 3:3.

Konečné pořadí: 1. Slovan Bratislava, 2. B. Ostrava, 3. ŠSK Bílovec, 4. Fr.-Místek, 5. Prešov, 6. Skalica, 7. Sparta Praha, 8. Spa. Brno, 9. Ružomberok, 10. Vítkovice, 11. H. Králové, 12. Senica, 13. Opava, 14. Baník B, 15. Karviná, 16. Vítkovice B. (dtb)