Do Bílovce se sjelo osm výběrů krajů z Čech a Moravy, které doplnil zástupce Polska a Slovenska. „V každém výběru mohlo hrát maximálně pět hráčů z jednoho týmu,“ upřesnil hlavní organizátor turnaje Radim Zajíc, trenér Moravskoslezského krajského fotbalového svazu (KFS).

Do zápasů nastupovaly týmy ve složení 4 + 1, každý zápas měl dva dvanáctiminutové poločasy. Skupinu A vyhrálo s přehledem mužstvo Královéhradeckého KFS, před výběrem Západoslovenského KFS a týmem KFS Vysočina. Poslední v A skupině skončil bez výhry výběr Zlínského KFS.

Ve skupině B nastoupili zástupci Moravskoslezského KFS, kteří prohráli s výběrem Jihomoravského KFS 2:4, a také s polským Podkreng Zabrze 3:6. V posledním zápase ve skupině ale vyhráli nad výběrem Olomouckého KFS v poměru 7:4. Stoupající formu potvrdili i v dalším zápase s KFS Vysočina, nad kterým zvítězili 5:1 a dostali možnost zahrát si o 5. až 6. místo s polským výběrem. V zápase, ve kterém padlo nejvíce branek, tentokrát „domácí“ výběr přesvědčivě zvítězil 11:5.

Třetí místo vybojovali fotbalisté Královéhradeckého KFS, kteří porazili Olomoucký KFS 7:2, finále pak přineslo dramatickou podívanou. Jihomoravský KFS vedl nad Západoslovenským FZ 3:1 a vše se zdálo být jasné. Slováci ale v průběhu minuty vyrovnali a lepší muška v penaltovém rozstřelu jim vynesla prvenství. V utkání o sedmou příčku porazil KFS Vysočina tým Zlínského KFS 3:2. Nejlepším brankářem se stal Aleš Doffek (Jihomoravský KFS), nejlepším střelcem byl se 12 brankami Jakub Matějka (Královéhradecký KFS) a nejlepším hráčem organizátoři vyhlásili Tomasze Czogalu (Podkreng Zabrze).

Radim Zajíc hodnotil úroveň turnaje jako velmi dobrou. Každý rok se sjíždí stejných osm týmů, stejně jako v Čechách, kde hrají zbývající české výběry. „Každý rok má pořadatelství někdo jiný. Loni to byli Poláci, letos to měli mít Slováci. Jenže asi před měsícem a půl nám řekli, že to nejsou schopni udělat, a další na řadě byl Moravskoslezský, takže to padlo na nás. Jinak ta příprava trvá asi rok,“ sdělil Zajíc a vyzdvihl spolupráci s Bílovcem. S ním prý ještě připadala v úvahu města Opava a Třinec. Jediný Bílovec však prý mohl nabídnout solidní sportovní halu a požadované zázemí včetně možnosti ubytování a stravování pro dvě stovky lidí. „Bílovec byl pro mě dopředu jednička. Spolupracuji s ním již delší dobu a mám se zdejšími lidmi velmi dobré zkušenosti,“ uzavřel Zajíc.