Starší dorost Nového Jičína načal cestu za třemi body proti béčku Šumperka hned v úvodu, když se po pěti minutách trefil Staněk, kterého parádně vysunul Bartoň. Novojičínský kapitán pak udeřil za minutu podruhé, když ho tentokráte vyslal do úniku Kratochvíl. S hosty mohlo být ještě hůře po deseti minutách, ale Kudry mířil těsně vedle. Šumperk se však postupně začal zvedat a domácí musel podržet výborným zákrokem Grulich. Po půl hodině navíc přidali Kovalovi hoši třetí úder, když po akci Klepáče a Staňka skóroval Bartoň.

Nedlouho po začátku druhého dějství pak lapil další hostující tutovku Grulich, a když byl následně faulován Kudry, zkompletoval Staněk proměněnou penaltou hattrick. Od té doby hosté definitivně odpadli a čtvrt hodiny před koncem přispěchal Staněk se svým čtvrtým gólem. Suverénně nejlepší střelec soutěže má na svém kontě již 35 branek.

Konečnou podobu výsledku dal na 6:0 v závěru střídající Gazda, jenž se prosadil z voleje po centru Dreslera. „Podali jsme velmi dobrý výkon a vyhráli jsme zcela zaslouženě. Pochvalu zaslouží všichni hráči, ale chtěl bych vyzvednout výborný výkon brankáře Grulicha, který chytil dvě velké tutovky a v brance působil klidně na celé mužstvo. Samozřejmě pak ještě opět výborný výkon nejlepšího střelce soutěže Marka Staňka," sdělil po jednoznačném vítězství trenér novojičínských starších dorostenců Jan Koval.

Nový Jičín pak ještě včera předehrával duel u druhého Jeseníku, který se měl původně odehrát až o víkendu 3. až 4. června, a na který ztrácel před utkání dva body. Novojičínští se však střelecky neprosadili a z Jeseníku se vraceli s porážkou 0:3.

Mladší dorost Nového Jičína pak doma o víkendu nejprve smolně podlehl šumperské rezervě 2:3, když si dal dva vlastní góly a po čtvrté porážce v sezoně přišel o první místo v tabulce, když ho o dva body přeskočily Hranice. Tým Mariana Bedricha si však vzal 1. příčku tabulky zpět, když včera zvítězil v předehrávce v Jeseníku 5:2. Na výhře se hattrickem podílel Martin Palla a zbylé zásahy obstarali Gonda s Kadlčíkem.

FRENŠTÁTSKÝ STARŠÍ DOROST ROZHODL UŽ V PRVNÍ PŮLI

Starší dorost frenštátského Beskydu doma vlétl na Krnov a po gólech Janáče, Dušíka a Svobody vedl během půl hodiny už 3:0. Hosty pak ještě těsně před odchodem do kabin dorazil čtvrtým zářezem Mičulka.

„Do utkání jsme vstoupili velmi dobře. Vyhrávali jsme osobní souboje a velmi dobře jsme pracovali po ztrátě míče v defenzivní činnosti. Soupeře jsme prakticky do ničeho nepustili a navíc jsme byli samí úderní v koncovce. Poločasové, zasloužené výrazné vedení nám tak dovolilo během druhé půle vystřídat hned čtyři hráče, abychom neriskovali zranění u některých hráčů," hodnotil zdařilý výkon svých svěřenců kouč Beskydu Petr Zdarsa.

Po změně stran už se skóre neměnilo. „Druhá půle už z naší strany nebyla tak dobrá. Soupeř přebral iniciativu, ale i přesto jsme utkání kontrolovali a do výraznějších šancí jsme jej nepouštěli. Pozitivem je, že i bez čtyř hráčů, které jsme vystřídali, jsme neinkasovali a utkání jsme dotáhli bez větších problému do vítězného konce," cenil si trenér aktuálně šestého Frenštátu, který nyní čeká důležitý duel na hřišti sedmého Vsetína.

Frenštátský mladší dorost pak nenavázal na zdařilé výkony z posledních utkání a Krnovu podlehl 0:2, když hosté rozhodli již v první půli. „Nefungovala nám kombinační činnost ani přechodová fáze. Utkání to bylo poměrně vyrovnané, ale soupeř byl údernější. My jsme si moc šancí nevytvořili. Druhý poločas už se také víceméně dohrával a my jsme soupeři nijak cestu za vítězstvím nezkomplikovali," smutnil frenštátský trenér, jenž vyzvedl pouze výkon brankáře Srněnského, jenž tým několikrát podržel a zachránil ho tak od vyšší porážky.

Ilustrační foto.
Nápad na workout v Novém Jičíně uspěl

STARŠÍ DOROST:

FK Nový Jičín – FK Šumperk B 6:0 (3:0)
Branky: 5., 6., 54. z pen. a 76. Staněk, 32. Bartoň, 80. Gazda. Rozhodčí: Šištík – Tomšík, Seidler.
Nový Jičín: Grulich – Kuman, Indrák, Dresler, Kyselý (78. Dwayeb) – Klepáč, D. Palla (60. Rončka), Kratochvíl (80. Gonda), Bartoň – Staněk, Kudry (76. Gazda). Trenér: Koval.

SK Beskyd Frenštát p. R. – FK Krnov 4:0 (4:0)
Branky: 6. Janáč, 25. Dušík, 28. Svoboda, 45. Mičulka. Rozhodčí: Kontoršikov – Hykl, Seidler.
Frenštát p. R.: Nezhoda – Svoboda, Balcárek (52. T. Novák), T. Kocián, Závodný – Hajník (46. J. Novák), Dušík, D. Kocián, Buzek (69. Zdařil) – Mičulka (80. Žák), Janáč. Trenér: Zdarsa.

MLADŠÍ DOROST:

FK Nový Jičín – FK Šumperk B 2:3 (0:1)
Branky: 59. Gazda z pen., 74. Rončka – 15. vlastní, 66. Liďák, 69. vlastní. Rozhodčí: Tomšík – Šištík, Seidler.
Nový Jičín: Geryk – Hub, Dwayeb (70. Kocián), Křížek, Rončka, M. Palla (62. Kudělka), Kadlčík, Kratochvíl, Gazda, Gonda, D. Palla. Trenér: Bedrich.

SK Beskyd Frenštát p. R. – FK Krnov 0:2 (0:2)
Branky: 5. a 39. Kostura. Rozhodčí: Hykl – Kontoršikov, Seidler.
Frenštát p. R.: Srněnský – Čuport, Svoboda, T. Kocián, Adamec – Buzek (68. Geryk), Hajník (74. Špaček), Žák, Kahánek (70. Studnický) – Zdařil (46. Halda), T. Novák (74. Sobota). Trenér: Zdarsa.

Z programu příštího 24. kola:Sobota 20. května, 10.15/12.30 Vsetín – Frenštát p. R. (Tomanec).
Neděle 21. května, 10.00/12.15 Čechovice – Nový Jičín (Grečmal – Lasovský).

Ilustrační foto.
Souhrn I. B třídy, sk. D: Mořkov dokázal naplno bodovat na hřišti Spálova