FK Krnov - FK Nový Jičín 2:1 (2:0)

„Opět jsme nastoupili velmi oslabeni. Z různých důvodů chybělo celkem šest hráčů, a proto jsme měli pouze jediného náhradníka," prozradil trenér Jaromír Kvita a přiznal, že jeho svěřencům první poločas příliš nevyšel: „Kluci byli velmi pomalí a nedokázali si vůbec nic vypracovat. Dalo by se říct, že jen odevzdávali míče domácím a ti kombinovali." Krnov se tak po zásluze dostal do dvoubrankového vedení.

Po nejhorším poločase v jarní části přišla o přestávce v kabině důrazná debata. „Ta přinesla své ovoce. Druhý poločas byl úplně jiný. Už to byl výkon hodný divizního týmu," řekl Kvita. Nový Jičín byl aktivní v napadání, snažil se rychle kombinovat a tlačit se tvrdě do zakončení. Tato hra nakonec přinesla také zaslouženou branku, o kterou se postaral Tripský. Poté přišly další velké šance, které mohly skóre otočit ve prospěch hostí. Dá se říct, že soupeř se za celou druhou půli nedostal skoro k ničemu. „Kluci by si za první půlku zasloužili vystřídat všichni, ale ta druhá půle byla skvělá. Jen škoda, že to tam klukům nespadlo. Přitom to někdy byly šance do prázdné branky," hodnotil kouč a uzavřel: „Na závěr se dá říct, že remíza by byla spravedlivá. V dalším kole se ale utkáme s nejlepším týmem soutěže, Hranicemi, a v tomto zápase si nesmíme dovolit takové zaváhání, protože by to mohlo skončit debaklem."

Nový Jičín: Tichánek Navrátil, Svobodník, Petřek, Zmatek Taška, Tripský, Hrubý, Chalupa Stoklasa, Kotešovec, náhradník: Le. Trenér: Kvita Jaromír, vedoucí: Kovář Libor