Kujavy, Hladké Životice/ Takový fotbalový víkend už dlouho na Fulnecku nikdo nezaznamenal. Hovoří o tom alespoň ti, kteří fotbal v obcích nedaleko Fulneku sledují. Týmy Kujav a Hladkých Životic bojují ve III. třídě kopané. Tentokrát měly oba výhodu domácího prostředí. Kujavy již v sobotu přivítaly tým Trojanovic I. „V průběhu zápasu došlo ke dvěma událostem téměř ve shodnou dobu,“ nastínil Domink Gontkovič, předseda TJ Sokol Kujavy.

Tak, jak to při fotbale bývá, v zápalu boje se na hřišti srazili hlavami dva hráči. „Oba si je rozbili,“ pokračoval Gontkovič. Událost potvrdil i mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl. „Při sportu došlo o víkendu ke zranění čtyř fotbalistů – tři z nich přitom posádka sanitky ošetřovala v rámci jednoho výjezdu na hřišti v Kujavách,“ sdělil Humpl. „Tím třetím byl malý kluk, který zakopnul při podávání míčů a zranil si ruku. To se stalo v době, kdy už jsme zavolali sanitku. Takže záchranáři rovnou ošetřovali všechny tři,“ doplnil Gontkovič, jenž mohl s uspokojením alespoň konstatovat, že domácí vyhráli.

Asi tři kilometry od kujavského leží hřiště v Hladkých Životicích. Tam vyběhli domácí fotbalisté na trávník v neděli proti soupeři z Petřvaldu. Běžela 22. minuta, když se hostující útočník srazil s domácím stoperem. „Nevypadalo to vůbec dobře. Všude bylo plno krve, chvilku nám jako by omdléval,“ popsal dramatickou situaci Tomáš Trávník, jednatel týmu TJ Niva Hladké Životice. Okamžitě volali sanitu, která byla na hřišti ve velmi krátké době. „Přijeli z Fulneku a byli tady fakt hodně rychle. Ošetřili ho v sanitě a pak odvezli. Když se vrátil, měl šest stehů,“ upřesnil Trávník.

Rovněž petřvaldský hráč se podle informací Deníku podrobil šití. „Prý měl tři stehy, dělali mu rentgen hlavy. Ale neměl ani otřes mozku, takže to dopadlo docela dobře,“ uvedl Otto Kleinar, sekretář petřvaldského oddílu. Větší radost z výsledku měl nakonec více zraněný domácí hráč. „No, ten úraz, jako by kluky nastartoval,“ řekl Tomáš Trávník. Zhruba sedm minut po opětovném zahájení hry se totiž domácí ujali vedení a do poločasu přidali ještě tři branky, které stanovily konečné skóre 4:0.