Výsledky 24. kola: Nové Sady ČSAD Havířov 4:0, O. Bruntál Brušperk 3:1. Pržno Troj.-Bystré 4:1.

Lubina - Štramberk 3:0 (2:0)

Derby mezi zkušeným domácím týmem a hostujícím Štramberkem se hrálo za tropického vedra a hlavní rozhodčí Čecháček musel utkání několikrát přerušit, aby se hráčky mohly občerstvit. Hostující celek trenéra Petráše v první půlhodině nevyužil šance Židkové a Porubové, domácí celek naopak využíval brejkové situace a jedna z nich se mu ve 37. minutě, zásluhou Najzarové, povedla. Závěr prvního poločasu se Kotouči vůbec nevydařil, když o tři minuty později, po přihrávce Najzarové, přidala druhou braku Lubiny Klečková. Po změně stran několikrát zazvonila branková konstrukce. Domácí brankářku Petrovou zachránilo břevno hned dvakrát, hostující Kociánovou pak v jednom případě. Hostující brankářka si připsala také chycenou penaltu, ale v 68. minutě inkasovala potřetí. Štramberačky ztratily míč ve středu hřiště, následoval bleskový protiútok a Najzarová byla znovu neomylná. „Utkání se pak dohrávalo v poklidu a trenéři využili všechny hráčky ze střídačky. O utkání rozhodla větší zkušenost domácího týmu a střelecká nemohoucnost našich hráček," uvedl k utkání vedoucí štramberského týmu žen Ladislav Slanina.

Branky: 37. a 68. Najzarová, 40. Klečková.

Lubina: Petrová Kulišťáková, Křížková, Marková, Šenková, Macháčová, P. Kütnerová, Zlenková (60. Kolářová), Klečková (46. Kvitová ), Najzarová, V. Kütnerová. Trenér: Jaroslav Kofroň.

Štramberk: Kociánová Židková, Petrášová, Porubová, Bodková, Turská, M. Davidová, T. Davidová, Křivánková, Čablová, Kelnarová. Na střídání: Obodová, Plachtová, Křivánková. Trenér: Radek Petráš.

MFK Vítkovice - Veřovice 0:1 (0:1)

Od první minuty mohli diváci sledovat vyrovnaný duel, plný osobních soubojů. Jako první se drala do šance hostující Bražinová, ale domácí brankářka její pokus dokázala vyrazit. Poté postupně přebíraly iniciativu domácí hráčky, ale díky dobře pracující defenzivě hostů se do větších příležitostí nedostávaly.

Ve 30. minutě vybojovala míč Lošáková, která jej poslala na střed hřiště kapitánce Černochové, ta našla přesnou přihrávkou Mališovou a veřovická útočnice pak poslala nekompromisním zakončením hostující tým do vedení 1:0.

Zbytek první půle už výraznější příležitosti nenabídl, a tak se hráčky obou týmů mohly těšit na zaslouženou přestávku, protože se utkání odehrávalo v obrovském vedru. „Do druhého poločasu jsme nastupovaly s nadějí, že kdyby se nám podařilo udržet toto hubené vítězství, zajistily bychom si čtvrté místo v tabulce. Od toho se odvíjela taktika hrát na brejky a bránit. I přes rostoucí tlak domácích se nám nakonec výsledek podařilo uhájit," hodnotila zbytek utkání jedna z veřovických hráček, Gabriela Lošáková. Veřovice cestují už v neděli na poslední zápas sezony k derby na hřiště Štramberka.

Branka: 30. Mališová.

Veřovice: Nekorancová Rašková, Fojtíková, Lošáková, Saganová Surovcová, Černochová, Najvarová, Pitelová Bražinová, Mališová. Na střídání: Bernatská, Jančálková.

Sl. Ostrava - Stachovice 1:1 (1:0)

Už devátou remízu v sezoně vybojovaly na hřišti Slovanu Ostrava fotbalistky Stachovic, kterým patří v aktuální tabulce šesté místo. Úvodních patnáct minut byl lepší domácí Slovan, ale s postupem času se hra vyrovnala. V 72. minutě srovnala skóre Růčková a posledních deset minut byla aktivnější celkem hostující Slavia, přestože znovu dohrávala bez zraněné Blažkové. „Naše dvě šance v poslední desetiminutovce bohužel nebyly úspěšné. Vzhledem k počasí byla remíza spravedlivá. Hrálo se od jedenácti dopoledne, takže vedro na hřišti bylo příšerné," informovala vedoucí Stachovic Lenka Sovová.

Branka Stachovic: 72. Růčková.

Stachovice: V. Vávrová Tihelková, Pospíšilová, Víchová, A. Petrů Trávníková (46. N. Vávrová), Mičková, Blažková Vašutová, Halaštová (46. Mikundová), Růčková. Vedoucí: Lenka Sovová.