Jako první se dostal k ohrožení domácí branky Beneš, jenž hlavičkoval po centru Juřeny, ale Vidlička byl na místě. Na druhé straně při zakončení neuspěl Richter a po něm pálil vedle Jaroš. S bezbrankovým stavem nakonec pohnuli jako první hosté, když Beneš udržel míč, a těsně za hranicí velkého vápna ho přistrčil Jachníkovi, jehož přesná rána znamenala hostující vedení 1:0.

Ve druhém dějství se na hřišti přiostřilo, a jako v klasickém derby nechyběly vyostřené momenty. V 72. minutě se pak dočkali také příznivci Petřvaldu, když pokus Jiřího Huvara Martinovský vyrazil a poté propálil všechno před sebou Jaroš, jenž se tak postaral o vyrovnání. Domácí pak podržel Vidlička, který vyrazil šanci Beneše.

„První poločas byl z naší strany opatrnější a Libhošť byla o něco lepší, ale ve druhém už to bylo o něčem jiném. Hráči k tomu přistoupili daleko zodpovědněji a při nerozhodném stavu mohla ještě skórovat obě mužstva. Nakonec to byla zasloužená dělba bodů," řekl po utkání předseda domácího Petřvaldu na Moravě Tomáš Klečka.

Pro Libhošť se jednalo již po pátý nerozhodný výsledek v sezoně. „Chtěli jsme navázat na první výhru z minulého kola, ale bohužel se nám to nepovedlo. Podařilo se nám jít do vedení, ale ve druhém poločase byla naše hra místo jednoduchosti překombinovaná, pomalá a se spoustou chyb. Proto přišel trest v podobě vyrovnání. Nerozhodný výsledek beru jako hloupou a zbytečnou ztrátu," nechal se slyšet trenér FC Libhošť Miroslav Salač.

ČPP I. A třída, sk. B, 10. kolo:

TJ PETŘVALD NA MORAVĚ - FC LIBHOŠŤ 1:1 (0:1)

Branky: 72. Jaroš - 32. Jachník. ŽK: Marek Hýl, Šarina, J. Huvar – Pojezdala, Beneš, Palička. Rozhodčí: Čecháček - Kolečkář, Seipel. Diváci: 95.

Petřvald n. M.: Vidlička – R. Huvar, Musil, Prudký, Ručka – Kotek, Marek Hýl (46. Šarina), Kožar, Richter – J. Huvar, V. Jaroš. Trenéři: Jaroslav Tyleček a Tomáš Klečka.

Libhošť: Martinovský – Pojezdala, Velart, Palička, Juřena – T. Blažek, Jachník, Symerský, J. Čapka – Beneš, Krupa. Trenér: Salač.

O derby se více dočtete už v úterním týdeníku Region.