Zelený pažit I. B třídy, sk. D, čeká zimní přestávka. Podzimních 13 kol nabídlo mnoho zajímavého a jarní část soutěže slibuje drama na obou pólech tabulky. Na čele se seřadila trojice Starý Jičín (31), Jakubčovice (31) a Libhošť (30). A právě tato silná trojka si to v roce 2015 rozdá o první flek a postup do I. A třídy.

HVĚZDY PODZIMURADIM BILL (Jakubčovice)
6* (3+3)
Angažováním ofenzivního fotbalisty se zkušenostmi z vyšších soutěží Jakubčovice rozhodně neprohloupily. Jakubčovické útočné komando Bill, Ďurica nastřílelo 21 z 31 podzimních tref Tomečkova celku. Forvard Tatranu se stal hned dvakrát největší hvězdou kola.

MARTIN OBORNÝ (Libhošť)
5* (3+2)
Hned v prvním utkání v dresu FC Libhošť napnul dvakrát síť. Letní posila nového trenéra Salače z Dobratic byla se 7 góly nejlepším střelcem třetího celku tabulky, který bude na jaře dýchat na záda vedoucí dvojici týmů s pouhou jednobodovou ztrátou.

MICHAL SVĚTLÍK (Vlčovice)
5* (2+3)
32 branek. Pouze vedoucí Starý Jičín mířil do černého více než soubor Miroslava Reka. Vlčovické smrtící kontry poznala řada týmů, nejvíce pak Suchdol, který odjel s debaklem 2:8, a Bordovice, které pátý celek tabulky vyloupil po výsledku 1:6. Vlčovický sniper pak celému ofenzivnímu celku velí s 11 zásahy.

DANIEL LYS (Kateřinice)
5* (3+2)
Bodová forma kateřinických fotbalistů z úvodu sezony s postupem času pohasla, ale útočná hrozba na sebe upozorňovala téměř v každém utkání. Góly a asistence zkušeného forvarda nakonec Kateřinickým dopomohly ke 14 bodům.

 Živo bude stejně jako v loňské sezoně také na chvostku tabulky, na kterém přezimuje Jeseník nad Odrou. Až na první čtverku nemá žádný z týmů nic jistého, a tak se mohou fotbaloví fanoušci těšit na dramatické jaro.

Střeleckou tabulku ovládla dvojice Petr Ďurica (Jakubčovice) a Michal Světlík (Vlčovice). Oba mířili do černého celkem jedenáctkrát. Mezi první třináctkou kanonýrů, kteří se trefili alespoň šestkrát, chybí zástupci pouze trojice týmů – Tiché (4 branky dali L. Petřík, M. Tománek, D. Houšťava), Kateřinic (4 branky dal D. Lys) a Kozlovic (5 branek dal Jan Harabiš).

Mezi gólmany kralovala dvojice Milan Strnadel (Starý Jičín) a Tomáš Beňo (Kopřivnice), která se může pochlubit čtyřmi čistými konty.

Nejtrestanějším hráčem podzimu se stal stoper Jeseníku nad Odrou Jan Goláň, jenž kromě jedné červené karty viděl ještě deset žlutých karet. Nejvíce karet pak dostaly Kateřinice, a to celkem 50 (1 ČK + 49 ŽK).

Nejslušnějším týmem byl s pouze 23 žlutými kartami vedoucí Starý Jičín. Co do počtu karet, tak nejméně byli napomínáni tichavští svěřenci trenéra Koblovského, kteří kromě 1 červené karty viděli jenom 18 žlutých karet.

Pouze 7 hráčů se objevilo dvakrát v pravidelné rubrice „Hvězdy kola". Kromě Radima Billa z Jakubčovic, jenž posbíral 6 hvězd, a pětihvězdových Martina Oborného (Libhošť), Daniela Lyse (Kateřinice) a Michala Světlíka (Vlčovice), to bylo ještě následující trio: Petr Ďurica (Jakubčovice 3+1), Tomáš Fendrich (Kopřivnice 1+3) a Daniel Petr (Bordovice 1+2).

Přehled hvězd kola

Hvězdy 1. kola:

***MARTIN OBORNÝ (Libhošť)

**PATRICK MEIHACK (Suchdol)

*TOMÁŠ FENDRICH (Kopřivnice)

Hvězdy 2. kola:

***ZDENĚK BUČEK (Jakubčovice)

**MARTIN PASKER (Jistebník)

*JAKUB VIDLÁK (Odry)

Hvězdy 3. kola:

***MILOŠ VAHALÍK (Starý Jičín)

**MARTIN KRPEC (Kozlovice)

*LIBOR MACHÁČ (Jeseník)

Hvězdy 4. kola:

***DANIEL LYS (Kateřinice)

**MILAN ŠROM (Starý Jičín)

*MILOŠ KAHÁNEK (Vlčovice)

Hvězdy 5. kola:

***PETR ĎURICA (Jakubčovice)

**MILAN ŠTĚPÁN (Kopřivnice)

*JIŘÍ ZÁVODNÝ (Libhošť)

Hvězdy 6. kola:

***JIŘÍ JALŮVKA (Vlčovice)

**TOMÁŠ BEŇO (Kopřivnice)

*MARTIN BLAŽEK (Libhošť)

Hvězdy 7. kola:

***VLASTIMIL PIKULÍK (Tichá)

**MICHAL DAVID (Jeseník)

*DANIEL PETR (Bordovice)

Hvězdy 8. kola:

***MARTIN TOMÁNEK (Tichá)

**MICHAL SVĚTLÍK (Vlčovice)

*ZDENĚK KADLČÁK (Jistebník)

Hvězdy 9. kola:

***RADIM BILL (Jakubčovice)

**DANIEL PETR (Bordovice)

*ONDŘEJ KLEVAR (Spálov)

Hvězdy 10. kola:

***LUKÁŠ BURGET (Jeseník)

**DANIEL LYS (Kateřinice)

*ADAM SUCHÁČEK (Spálov)

Hvězdy 11. kola:

***MICHAL SVĚTLÍK (Vlčovice)

**MARTIN OBORNÝ (Libhošť)

*PETR ĎURICA (Jakubčovice)

Hvězdy 12. kola:

***TOMÁŠ FENDRICH (Kopřivnice)

**RADOMÍR ZUZAŇÁK (Suchdol)

*MIROSLAV KRUMPOLC (Libhošť)

Hvězdy 13. kola:

***RADIM BILL (Jakubčovice)

**MICHAEL TUROŇ (Bordovice)

*ZDENĚK SOMMER (Jakubčovice)

ČÍSLA PODZIMU

Tolik hattricků nabídla podzimní část soutěže. Tři branky v jednom utkání vstřelil jako první v 5. kole jakubčovický Petr Ďurica na hřišti lídra ze Starého Jičína, dále pak Martin Tománek z Tiché v derby na půdě Kozlovic, Lukáš Burget z Jeseníku doma proti Bordovicím a Radim Bill z Jakubčovic na domácím pažitu v posledním kole proti Kateřinicím.

11

Celkem jedenáct karet vyfasoval během podzimu jesenický zadák Jan Goláň, jenž k jedné červené kartě přidal dalších deset karet barvy žluté.

6

Pouze tolik bodů dělí poslední Jeseník nad Odrou od Bordovic, kterým patří s 16 body osmá příčka tabulky. Na jaře lze tak, stejně jako v předchozí sezoně, očekávat tuhý boj o záchranu do posledních kol, možná i minut.

PRO ZVĚTŠENÍ JEDNOTLIVÝCH PŘEHLEDŮ NA NĚ KLIKNĚTE: