Do krajského přeboru se vrátili ve velkém stylu, když v úvodních třech zápasech posbírali plný počet devíti bodů při skóre 11:4. Frenštát pod Radhoštěm už poté sice body nesbíral tak pravidelně, ale 10. místo se ziskem dvaceti bodů je na nováčka slušným počinem.

Beskyd tak prozatím splnil cíle, se kterými do sezony 2015/2016 vstupoval. „Je to tak, protože náš cíl pro celou sezonu bylo hrát do desátého místa. Podzimní část jsme chtěli zakončit minimálně s dvaceti body a při pohledu na tabulku by se tak dalo říct, že máme splněno. Nicméně je tady několik ale," pustil se do podzimního bilancování šéf frenštátské lavičky Radúz Rek. Zmiňovaný dvacátý bod získali jeho svěřenci až v jarní předehrávce, kdy doma remizovali s Heřmanicemi 1:1.

SK BESKYD FRENŠTÁT POD RADHOŠTĚMKrajský přebor 2015/2016

Umístění: 10. místo

Bilance: 16 zápasů – 6 výher – 2 remízy – 8 porážek

Skóre: 20:31

Body: 20

Střelci branek: 8 – Klimpar, 5 – Škrla, 4 – Špaček, 2 – Marek, 1 – Fojtík.

„S dvaceti body jsme totiž počítali bez jarní předehrávky. Hrou do desátého místa jsme se chtěli vyhnout přímým bojům o udržení v soutěži, ale vyrovnanost tabulky tento komfort ani v nejmenším nenabízí," uvědomuje si bývalý trenér Bordovic. Šestnáctá Břidličná, která uzavírá tabulku krajského přeboru, totiž ztrácí na desátý Frenštát sedm bodů.

Tým kapitána Špačka zažil během podzimní části také nepříjemnou šňůru sedmi zápasů v řadě, ve kterých skóroval pouze při výhře 2:1 na hřišti Vítkova. Zatímco v prvních třech zápasech tak nasázeli Rekovi hoši celkem 11 branek, ve zbylých 13 utkáních už mířili do černého pouze devětkrát.

Převážnou většinu branek obstarali útočníci Klimpar se Škrlou, ke kterým se ještě přidal čtyřgólový Špaček.

„Střelecky na tom rozhodně nejsme nejlíp. Má-li mužstvo jen tři střelce, není nic lehčího, než si je v utkáních pohlídat, čehož jsme byli svědky v nejednom zápase. Pokud se v těchto momentech nezačnou prosazovat i ostatní hráči, šance na nápravu je takřka nulová," zamýšlel se dále Rek.

Venku pět výher, doma trápení

Zatímco v tabulce venkovních zápasů patří Frenštátu výborná třetí příčka s patnácti body, tak doma jich Frenštátští vydolovali z osmi zápasů pouze pět, což bylo nejméně z celého krajského přeboru.

„Kvůli našim fanouškům nás tento fakt všechny obrovsky mrzí. Bohužel už se ale stalo a my máme v zimě nad čím uvažovat. V domácích utkáních jsme bohužel hrávali více odvážněji a ne tak zodpovědně a koncentrovaně jako při utkáních na hřištích soupeřů. Určitě to ale nebylo jediným aspektem v naší nelichotivé domácí bilanci. To už si ale necháme na interní analýzu," vracel se k průběhu sezony Rek, jenž si uvědomuje rozdíl v kvalitě krajského přeboru.

„Přesto všechno jsem s odstupem času s naší prezentací spokojen. Kvalita krajského přeboru je v porovnání s A třídou na velmi vysoké úrovni a i v této konkurenci jsme dokázali uhrát několik velmi kvalitních zápasů, což pro nás musí být obrovským motivačním prvkem do jarních bojů," věří v dobrou druhou polovinu sezony lodivod Frenštátu.

Pod Radhoštěm litují především prohry 0:2 na hřišti třináctých Kravař a domácí ztráty (2:2) proti Kobeřicím, které zakončily podzim na 14. příčce.

„Rozpálený do ruda jsem byl hlavně v Kravařích a při domácím utkání s Kobeřicema. V obou těchto utkáních jsme byli jednoznačně lepším týmem a šancemi jsme mrhali jako na běžícím páse. V Kravařích jsme měli šancí na vítězství s rozdílem třídy a místo toho jsme odjížděli s porážkou. Sportovně nutno ale podotknout, že výkon domácího brankáře Rzehulky byl excelentní. V zápase s Kobeřicema doma jsme dvakrát vedli a soupeře jsme vždy prakticky z následného protiútoku nechali vyrovnat," litoval nad ztrátou pěti bodů kouč frenštátských fotbalistů, jenž naopak ocenil výkony mužstva v zápasech v Českém Těšíně, kde jeho celek porazil tamní šestý tým tabulky 2:1, a doma proti lídrovi tabulky z Orlové.

„Nic na tom nemění ani fakt, že jsme s Orlovou prohráli 0:1. Ani v jednom z těchto duelů jsme sice nijak neoplývali fotbalovou kreativitou, ale týmový a taktický projev byl v obou zápasech na velmi vysoké úrovni, čehož jsem si velmi považoval," řekl závěrem Rek.

Do přípravy vstoupí prozatím s jedním novým hráčemFotbalisté aktuálně desátého celku krajského přeboru se sejdou opět v pátek 15. ledna, kdy Frenštátským začíná zimní příprava. „Asi jako všude na začátek hráče čeká ,,všemi milovaná" kondiční průprava, kterou se budeme snažit zpestřit minimálně změnami prostředí. Kondiční průpravu bychom rádi zakončili soustředěním, které bych rád směřoval do Třince, kde disponují velmi profesionálním zázemím. Herní část přípravy už budeme prokládat utkáním s Hlubinou, Zubřím, Orlovou, Valašským Meziříčím a Frýdlantem. Věřím, že hráči k přípravě přistoupí zodpovědně a s vědomím toho, že jarní výkony budou odrazem zimní práce," přeje si trenér Beskydu Radúz Rek.
V klubu zatím nemají žádné indicie k případným odchodům. „Jediným, kdo nás nejspíš opustí, je Jurek, kterému pracovní povinnosti nedovolovaly účastnit se většiny zápasů už v podzimní části. Co se týče případných posil, asi jako každému trenéru by se mi líbilo zvýšit konkurenci v každé z řad. Bohužel realita je ale úplně jiná. Získat dneska kvalitního hráče bez vysokých finančních nároků je prakticky počin z říše snů," konstatoval Rek.
Do přípravy Frenštátu se tak prozatím zapojí Jiří Bednář z Libhoště. „Dlouhodobě se mi líbí a to nejen pro svoji univerzálnost. Zatím jsme se domluvili na tom, že s náma začne zimní přípravu a případné zařazení do týmu vzájemně vyhodnotíme v průběhu přípravy. Osobně bych byl ale velmi rád, kdyby jsme se s Jirkou nakonec dohodli," doplnil trenér nováčka krajského přeboru.