Postupový kádr zůstal téměř pohromadě. Posilou do útoku je Jiří Beneš z Lichnova, jenž v I. A třídě působil už v dresu Veřovic.

„Do přípravy se zatím nezapojil Lhotský. Do týmu pak přešli i dorostenci, které můžeme využívat. Ještě máme v jednání příchod jednoho útočníka a také brankáře," prozradil kouč Libhoště Miroslav Salač a dodal, že by ještě rád doplnil pozici k jedničce Martinovskému.

Kariéru pak definitivně ukončil dlouhodobě zraněný Oborný, kterého následoval také Krumpolc, jenž se nepříjemně zranil na konci jarní části. V Libhošti, kde kromě mužů slavili po sezoně postup také dorostenci, kteří budou nově nastupovat v krajské soutěži, by rádi navázali na loňský úspěšný ročník.

Nováček I. A třídy se zúčastnil Memoriálu Františka Simpera ve Skotnici, kde nejprve po penaltách porazil Jeseník nad Odrou 3:2 a ve finále pak podlehl domácímu celku 1:3. V sobotní generálce při oslavách 70 let vzniku kopané v Libhošti pak Salačova družina podlehla Starému Jičínu 0:4.

„V přípravě jsme dávali příležitost všem hráčům, takže o výsledky nešlo. Hráči se různě prostřídávali na dovolených a zkoušeli jsme různé věci. Už se těším, až začne soutěž a ustálí se to," hovořil dále bývalý šéftrenér mládeže a sekretář Vítkovic.

Coby nováček by se Libhošť ráda vyhnula sestupovým starostem. „Prvním cílem je záchrana. Uvidíme, jak se soutěž rozjede a jak ostatní týmy změnily po novém přestupovém systému kádry," uzavřel Salač.

FC LIBHOŠŤ

Změny v kádru:Přišli: Beneš (Lichnov).

Odešli: Oborný, Krumpolc (ukončení aktivní činnosti).

Kdy dojde na podzimní derby?Sobota 27. srpna, 17.00, Veřovice – Libhošť

Neděle 9. října, 15.00, Petřvald n. M. – Libhošť

Neděle 23. října, 14.00, Petřvald n. M. – Veřovice