Divizní fotbalisté Nového Jičína vyšli po dvou vítězstvích bodově i střelecky naprázdno.

S bezbrankovým stavem pohnula situace z 21. minuty, kdy Slavičín zahrával rohový kop. Domácí tečovali míč na přední tyči a po následném závaru před Šromem otevřeli skóre zápasu. V závěru poločasu mohl po kolmici od Švece srovnat Smolarčík, ale i když ještě mohl postupovat do pokutového území, zvolil střelu, která mířila mimo tři tyče. Podruhé se příznivci Slavičína radovali po hodině hry, a znovu po rohovém kopu. Po sérii hlavičkových soubojů se domácí prosadili ze vzduchu a zvýšili na 2:0.

Jedinou vážnější hostující šanci měl po narážce od Lokši střídající Hejdůšek, ale mířil těsně mimo. „Je zapotřebí, aby hráči spadli zase rychle na zem. Branky jsme dostali po dvou rohových kopech. Dostat dva góly ze standardních situací není o ničem jiném, a nikdo mě o tom nepřesvědčí, než jen a jen o nedisciplinovanosti,“ zuřil trenér FK Nový Jičín Alois Holub.

Domácí pak po zbytek utkání spoléhali na rychlé protiútoky a Nový Jičín, i když měl míč častěji ve své moci, už do konce utkání s nepříznivým stavem nedokázal pohnout.

„Měli jsme tam pár standardek, které jsme ale řešili špatně, a kopali jsme je na prvního bránícího hráče. Ve druhém poločase jsme, podle mého, měli fotbalově na víc, byli jsme více na míči, ale střelou jsme domácí branku prakticky neohrozili. Z našeho předvedeného výkonu jsem zklamaný. S některými hráči si udělám osobní pohovor, protože si myslím, že jejich koncentrace byla někde jinde, než na utkání,“ postěžoval si po porážce Holub. Novojičínské nyní čeká poslední domácí utkání sezony proti Hranicím.

FC TVD Slavičín - FK Nový Jičín 2:0 (1:0)

Branky: 21. Macek, 60. Kříž.

FK Nový Jičín: Šrom Molnár, Cigánek, Malina, Švancer Neumann, Kalich (70. Hejdůšek), Švec, Plešek Smolarčík (70. Rybařík), Lokša. Trenér: Alois Holub.

V posledním domácím utkání podzimní části sezony hostí Nový Jičín před vlastními fanoušky nedaleké Hranice.

Utkání má výkop ve 14 hodin.