Pejšův celek, který vstoupí do jara z páté pozice a sedmadvaceti body, sice nad soupeřem ze stejné soutěže, kterému patří po podzimu dvanáctá příčka se ziskem sedmnácti bodů, prohrával 0:1, ale ještě do přestávky góly kapitána Švece, kanonýra Lokši a záložníka Juříčka skóre dokonale otočil.

„Hráčům už jsem naznačoval, že by se měl zápas přibližovat mistrovskému utkání se vším, co k tomu patří, takže s patřičnou agresivitou a s nasazením. Kluci to pak až na začátek, kdy jsme dostali zbytečný gól, zvládli velice slušně," spokojeně hovořil trenér novojičínského FK Jan Pejša.

Novojičínští svou aktivitu zúročili také po změně stran, kdy nejprve přidal svůj druhý zásah v utkání Lokša, jenž zvýšil už na 4:1 a zcela zasloužené vítězství Nového Jičína pak ještě korunoval pátou brankou Švancer.

„Z naší strany už to mělo v určitých fázích parametry mistrovského utkání, ale samozřejmě je ještě pořád spousta věcí, které nejsou úplně ideální, a které musíme odstranit," doplnil k předposlední prověrce pětačtyřicetiletý Pejša, jenž měl v Hranicích k dispozici pouze dva náhradníky.

V poločase nastoupil místo zkušeného brankáře Šroma mladík Tichánek a po hodině hry ještě na stoperu vystřídal Malinu Nippert.

„Bohužel mladí kluci z dorostu byli nemocní a Smolarčík měl pracovní povinnosti," uvedl kouč Novojičínských, jenž na jaře nebude moci příliš počítat se záložníkem Rybaříkem.

„Celou zimu je mimo, protože pracuje na horách, takže s ním nemůžeme do sezony počítat," uzavřel Pejša, jehož tým začne jarní část divize v neděli 20. března v 10.15 hodin, kdy doma hostí čtvrté Valašské Meziříčí.

SK Hranice – FK Nový Jičín 1:5 (1:3)

Branky Nového Jičína: Lokša 2, Švec, Juříček, Švancer.

FK Nový Jičín: Šrom (46. Tichánek) – Švancer, Malina (60. Nippert), Farský, Kiss Farkas – Švec, Juříček – Kalich, Fertál, Seidler – Lokša. Trenér: Pejša.

Poslední přípravný duel před startem jarní části čeká fotbalisty Nového Jičína v sobotu 12. března, kdy v 10.15 přivítají na domácí umělé trávě devátý celek krajského přeboru z Heřmanic.