Konečně se dočkali. Fotbalisté Nového Jičína už potřebovali vítězství jako sůl. Vždyť na jaře získali v prvních dvou zápasech pouze bod a v součtu s podzimem už čekali na vítězství dlouhých sedm zápasů.

Dočkali se až v domácím utkání proti Ústí, poslední tým tabulky porazili 2:1, i když se pořádně nadřeli, protože zápas museli otáčet.

Ani trenér Nového Jičína Pavel Hajný ostatně s výkonem svých svěřenců nebyl spokojen. „Zápas byl z naší strany špatný,“ nebral si i přes vítězství servítky. „Ze začátku jsme soupeře přehrávali a dali jsme i branku, ale ta kvůli ofsajdu neplatila,“ upozornil na neuznaný gól Smolarčíka.

A tak se prosadili hosté. Ty do vedení dostal Křenek, který nadvakrát překonal Tichánka.

Bylo jasné, že do druhého poločasu bude muset Nový Jičín něco změnit, a to se také stalo. „Do druhého poločasu jsme změnili rozestavení a poslali na hřiště jako druhého útočníka Prečiho,“ popsal Hajný.

A jak se později ukázalo, byl to nesmírně povedený tah, protože právě Ilir Preči dvěma brankami zápas dokázal otočit. Poprvé se radoval, když dorazil v 65. minutě svou vlastní penaltu, a vítěznou branku vstřelil v 86. minutě, kdy se prosadil hlavou po centru Macíčka. Nový Jičín už dokázal své vedení udržet až do konce a mohl oslavit první jarní vítězství.

Nový Jičín se v tabulce vrátil na třetí příčku a v příštím kole bude hrát na hřišti šestého Bruntálu.

NOVÝ JIČÍN – ÚSTÍ 2:1 (0:1)

Nový Jičín: Tichánek – Wolf, Švec, Nippert, Kiss Farkas – Macíček, Vokoun (46. Preči), Juříček, Hurta – Smolarčík, Staněk (66. Klepáč).

Branky: 64. a 86. pen. Preči – 31. Křenek. Rozhodčí: Mayer – Volek, Zapletal. ŽK: Hurta, Nippert. Smolarčík – Sencovici. Diváci: 130.

(psu)