FK Nový Jičín – Městský FK Havířov 4:1 (1:1)

Na utkání byla od začátku patrná důležitost, kterou mu dávaly záchranářské starosti obou týmů. Přesto opatrnost rychle vyšuměla. Ve 22. minutě se totiž odkop havířovského gólmana dostal až k Breškovcovi, jenž bez přemýšlení vystřelil tak šikovně, že míč zapadl z 25 metrů přesně k tyči Hanusovy brány – 0:1.

Chvíli nato mohli Indiáni pojistit své vedení, když Laryš našel volného Breškovce, jeho hlavička však šla jen do náruče připraveného gólmana. A tak zaúřadovali domácí. Ve středu hřiště našlápl Hejdušek, obešel si dva hráče a k hlavičce vyzval přesným centrem Smolarčíka. Novojičínský útočník v souboji Mrozkem sice uspěl, ale havířovský gólman míč natolik zpomalil, že pomalu poskakoval směrem do brány. Jako první se pak zorientoval Kalich, který z jednoho metru nemohl minout – 1:1. Hned nato uháněl na bránu hostí osamocený Repa, jenž však ani nadvakrát nedal.

Po změně stran se hrál opět zodpovědný fotbal a vypadalo to, že kdo dá branku, vyhraje. Nejprve vyslal Tobola jedovku z voleje, tu ale ještě gólman vyrazil. Z následného rohu se míč dostal k Málkovi, který vystřelil tak šikovně, že Mrozek míč neudržel, ten jej přeskočil a směřoval opět do prázdné. Ve skluzu sice míč rychle odkopl obránce, bylo však již pozdě – 2:1. Následně se strhla bouřlivá debata, zda míč byl nebo nebyl celým objemem za brankovou čárou, ale rozhodčí na svém rozhodnutí již nic nezměnili.

Rozladěnost Indiánů domácí dokonale využili. Repa našel Smolarčíka, a ten hlavou posunul na Kalicha, jenž do odkryté brány prakticky rozhodl o utkání – 3:1. Šanci na změnu měli hosté v 75. minutě, kdy utekl Starý, ale pouze nastřelil připraveného gólmana. V 82. minutě, po rohu Farkaše, nastřelil Bajer hlavou břevno, následná dorážka Smolarčíka poté již svůj cíl našla – 4:1. Hned nato vystřelil technicky Repa, radost mu však pokazilo opět břevno. V poslední minutě vyzkoušel pozornost domácího gólmana Lukan střelou ze 30 metrů, ale to byla zároveň i poslední akce celého duelu.

Tomáš Vyhlídal (Nový Jičín): Až do 30. minuty to z naší strany nebylo moc dobré. Naštěstí jsme se dokázali zvednout, vyrovnat a do poločasu si vypracovat i další velké šance. A naštěstí jsme v tlaku pokračovali i po přestávce. Dali jsme sice kuriózní branku, ta ale hosty natolik zlomila, že jsme hned dali další. Myslím, že kluky nakoplo již poslední utkání v Šumperku, které jsme sice těsně prohráli, ale ten výkon byl hodně dobrý.

Zoltán Beňo (Havířov): Věděli jsme, jak je utkání pro oba týmy důležité, a tak jsme do zápasu také nastoupili, když jsme vycházeli ze zajištěné obrany. Myslím si, že až do druhé domácí branky se hrálo velmi dobré utkání. Pak padla branka, která dle mého názoru nebyla, což nás psychicky hodně srazilo, a naší následnou nedisciplinovaností jsme inkasovali i potřetí.

Branky: 40. a 57. Kalich, 54. Málek, 82. Smolarčík – 22. Breškovec, rozhodčí: Tobola – Mojžíš, Mikeska, ŽK: Jakub Hanzelka, Bajer, Repa – Breškovec, Kosňovský, Skotnica, Pristáš, Starý, diváci: 135

Nový Jičín: Hanus – Jakub Hanzelka, Dvořák, Bajer, Kiss, Farkas – Tobola, Kalich (87. Plešek), Hejdušek, Málek (71. Gelnar) – Smolarčík, Repa. Trenéři Jan Žemlík, Tomáš Vyhlídal

Havířov: Mrozek – Valový, Hrbáček, Michalčák, Pešek – Pristáš, Breškovec, Laryš, Kosňovský (58. Lukan), Skotnica – Starý (77. Valla). Trenér Zoltán Beňo

Fotogalerii připravujeme.