Premiérovou brankou v novojičínském dresu se už po devíti minutách prezentoval Cigánek, jenž se prosadil hlavičkou po centru Kiss Farkase. Za dalších sedm minut bylo na střídačce Nového Jičína ještě veseleji, když po přihrávce Kalicha chladnokrevně zakončil akci Lokša. „Přešli jsme na systém s pěti záložníky, což si myslím, že bylo rozhodující. Podařil se nám vstup do utkání, kdy jsme se snažili chodit do brejkových situací, což se nám do puntíku dařilo. Je pravdou, že jsme pak měli po naší druhé brance trošku hluché místo, kdy jsme přestali hrát a nechali jsme si vnutit hru domácích. Nehráli jsme náš fotbal a nebyla tam žádná mezihra," ohlédl se za prvním poločasem kouč Nového Jičína Alois Holub.

Vstup do druhé půle však vyšel Novojičínským náramně a po hodině hry se ranou zpoza šestnáctky zapsal do střelecké listiny Kalich. Za další dvě minuty pak pohřbil veškeré domácí naděje na bodový zisk svým druhým zásahem Loška, který si ve vápně pohrál s obráncem i brankářem a přidal čtvrtý gól Nového Jičína. Domácí pak v závěru už jen korigovali brankou Valtra. „Velice dobře jsme v utkání řešili brejkové situace a naše dva rychlé góly ve druhém poločase rozhodly. Je to pro nás důležitý krok, protože v Určicích se moc vyhrávat nebude. Po taktické stránce jsme to zvládli, ale je tam ještě spousta chyb," dodal k prvnímu vítězství v sezoně Holub.

TJ Sokol Určice - FK Nový Jičín 1:4 (0:2)

Branky: 88 Valtr 16. a 62. Lokša, 9. Cigánek, 60. Kalich.

Nový Jičín: Leskovjan Hejdůšek, Malina, Cigánek, Kiss Farkas Molnár, Švec Kalich (76. Neumann), Rybařík (88. Smolarčík), Plešek (84. Urbanovský) Lokša. Trenér: Alois Holub.