Divizní fotbalisté Nového Jičína ukončili sérii výher ve Velkých Karlovicích, kde se na menším hřišti nedokázali vypořádat s domácí agresivitou a nakonec odjížděli s porážkou 1:3.

Další utkání čeká Novojičínské na vlastním trávníku, když v neděli od 10.15 přivítají tabulkového souseda z Nových Sadů.

Pejšova družina nastoupila znovu bez hráčů druholigového Frýdku-Místku a navíc chyběl také stabilní člen základní sestavy stoper Farský, na jehož místo se musel zasunout kapitán Švec. Do sestavy se naopak po zranění vrátil Kiss Farkas a v závěru zápasu si odbyl divizní premiéru mezi muži dorostenec Patrik Poláček (ročník narození 1999).

Domácí výběr trenéra Ondřejky, který bojuje o divizní příslušnost, vstoupil do utkání výtečně, když v 8. minutě překonal Šroma Chuchma. O vyrovnání se postaral novojičínský stroj na góly v podobě ostrostřelce Radovana Lokši, který byl na konci zdařilé akce, kdy Fertál sklepl míč na Švancera, jehož vybídky sedmadvacetiletý forvard využil, když se dokázal uvolnit a přesně mířenou ranou srovnal stav zápasu na 1:1.

Pro Lokšu to byl již gólový zápis s pořadovým číslem 21. V tvrdě hraném utkání se v první půli ujala ještě jedna branka, když ve 43. minutě vrátil Valachům náskok Pavelka.

„Věděli jsme, co nás v Karlovicích bude čekat a hráče jsem na to upozorňoval. Domácí nás na malém hřišti přehráli svojí agresivitou, důrazem a pohybem. Někdy ale byla agresivit slušně řečeno na hranici únosnosti. Z jedné z našich mála povedených akcí jsme vyrovnali, ale v závěru poločasu jsme podruhé inkasovali," povzdechl si trenér Nového Jičína Jan Pejša.

I když se pak Novojičínští snažili alespoň o vyrovnání, tak houževnatě bojující soupeř jim na svém menším hřišti nepovolal vyložené šance. Rozuzlení utkání pak přišlo čtvrt hodiny před koncem, kdy vítězství Velkých Karlovic zpečetil Škrobák, jenž upravil na konečných 3:1.

„Bohužel jsme ještě domácím pomohli dvěma zbytečnými zaváháními a nedokázali jsme si pak vytvořit žádné vyložené šance. Domácí důraz dělal některým hráčům velké problémy, ale zase na druhou stranu to pro ně byla obrovská škola," řekl ještě v hodnocení utkání kouč novojičínského FK, jehož týmu patří tři kola před koncem pátá pozice.

FC Velké Karlovice+Karolinka – FK Nový Jičín 3:1 (2:1)

Branky: 8. Chuchma, 43. Pavelka, 74. Škrobák – 23. Lokša. ŽK: Kučera, Štuler – Lokša. Rozhodčí: Lysák – L. Kneisl, Částečka. Diváci: 164.

FK Nový Jičín: Šrom – Kalich, Malina, Švec, Kiss Farkas – Švancer, Juříček – Staněk, Fertál (89. Poláček), Hrubý (72. Seidler) – Lokša. Trenér: Pejša.