Po remíze 2:2, na půdě Rýmařova, nastupovali divizní fotbalisté Nového Jičína k prvnímu domácímu utkání sezony 2015/2016 proti tradičnímu rivalovi z nedalekých Hranic. Také druhé střetnutí sezony nakonec celek kapitána Švece dovedl k dělbě bodů, když diváci tentokráte čekali na branky marně.

Úvodní dvacetiminutovka se povedla lépe hostům, kteří podnikli několik nebezpečných kontrů. První větší příležitost Pejšova týmu, který nastoupil již se zkušeným Šromem v brance a s uzdravenými Malinou, Kalichem a s Farským z Frýdku-Místku, ale bez nemocného Kiss Farkase, přišla po prvních dvaceti minutách. Juříček však v dobré pozici volil místo přímé střely kombinaci se Smolarčíkem, která však nevyšla. Domácí se postupně osmělili a po přímém kopu Rybaříka mířila střela Smolarčíka těsně vedle, stejně jako dalekonosná střela Molnára. V závěru prvního poločasu se nejdříve vyznamenal bravurním zásahem proti střele Chrastiny Šrom a z následného rychlého protiútoku se míč dostal k volnému Smolarčíkovi, který neuspěl v souboji s brankářem Tomečkou.

Druhá polovina nabídla rozhodně zajímavější partii s šancemi na obou stranách. Nutno přiznat, že daleko více možností ke skórování měli domácí. Nejprve po centru Švancera střílel navrátilec do sestavy Kalich jen do rukou Tomečky a následně byla po velkém obléhání hranické branky sražena Švecova střela na roh, po němž hlavičkoval Švancer z dobré pozice jen do náruče brankáře.

Nepomohl ani závěrečný tlak

Další velká šance Nového Jičína přišla po akci agilního kapitána Švece, jenž našel kolmicí Smolarčíka, ale ani autor dvou branek z prvního kola na Tomečku nevyzrál. Krátce po hodině hry vyslal trenér Pejša na plac uzdraveného střelce Lokšu, jenž se vloni trefil celkem třiadvacetkrát. Nedlouho po svém příchodu se novojičínský sniper probil do pokutového území, ale na jeho zpětný centr nikdo ze spoluhráčů nedosáhl. S blížícím závěrem utkání tlak domácích sílil. Po dalším z rohových kopů vyhlavičkoval jeden z hostů hlavičku Švece až na brankové čáře.

Běžela 87. minuta, když přišla asi největší šance Novojičínských. Lokša se pokusil lobem překonat daleko z branky vyběhnutého Tomečku, který mu však jeho úmysl vystihl. Nakonec se tak domácí museli i ve druhém utkání sezony spokojit pouze s bodem. „Utkání bylo o proměňování šancí, kterých jsme měli, když to tak spočítám, asi pět stoprocentních, ale nedokázali jsme proměnit ani jednu. Nakonec měl i soupeř dvě dobré šance, takže výsledek mohl dopadnout daleko hůř. S utkáním nejsem spokojený, protože někteří hráči nepodali výkon, na který jsme zvyklí. Dnešní fotbal je o běhání, nasazení a tomu tak bohužel u některých hráčů dnes nebylo," hodnotil duel nespokojený kouč novojičínského FK Jan Pejša. (dtb, jak)

FK Nový Jičín - SK Hranice 0:0

ŽK: Smolarčík – Hanák. Rozhodčí: Bernatík - Poláček, Mikulášek. Diváci: 160.

Nový Jičín: Šrom – D. Molnár, Malina, Farský, Švancer - Juříček, Švec – Kalich (64. Lokša), Rybařík, Folta - Smolarčík. Trenér: Pejša.

Ve třetím podzimním kole cestují novojičínští fotbalisté na hřiště blízkého Valašského Meziříčí. Utkání startuje v sobotu 22. srpna v 16.30 hodin.