Po dvou venkovních střetnutích, ze kterých vydolovali čtyři body, nastoupili znovu v domácím prostředí a přední celek soutěže z Kozlovic u Přerova nakonec udolali 1:0. Novojičínští fotbalisté jsou již sedmí a na pátý Havířov ztrácejí jen tři body.

Sobotní duel jednoznačně ovlivnila už 9. minuta, ve které uviděl červenou kartu za řeči kozlovický útočník Nekuda. Nový Jičín se po opatrnějším začátku dostal k první vážnější možnosti po hlavičce Pyclíka, ale ten nemířil přesně. Další novojičínské ataky končily po většinou před šestnáctkou soupeře a tak nakonec udeřilo až v závěru prvního dějství. Wolfův centr hosté odvrátili na roh, k němuž se postavil tradiční exekutor Kiss Farkas. K míči se nakonec dostal stoper Malina, jenž ho z pětičky nekompromisně uklidil za záda Konečného a zařídil tak poločasové vedení 1:0.

„Bylo to specifické utkání, protože zápas hodně ovlivnilo brzké vyloučení hostujícího útočníka. Do zápasu jsme nevstoupili dobře, ale po tom vyloučení jsme byli více na míči, ale vyložené šance jsme neměli. Naše hra nebyla taková, jakou bych si představoval. Velmi důležité bylo, že jsme se prosadili ještě na konci prvního poločasu,“ uvědomoval si kouč FK Nový Jičín Pavel Hajný.

Domácí byli po změně stran v převaze pochopitelně aktivnější, ale kozlovická defenziva je nepouštěla do větších gólovek. Těsný náskok Nového Jičína pak mohl být minulostí čtvrt hodiny před koncem, ale důležitý obranný zákrok si připsal Wolf, jenž míč stihl odehrát na roh. Ve zbytku utkání už Tichánek nemusel řešit kromě několika standardek nic mimořádného a mohl si tak připsat třetí čisté konto v řadě.

„Ve druhém poločase už to bylo z naší strany o něco lepší a hosty jsme kromě jednoho náznaku do ničeho nepustili. Je pro nás moc důležité, že jsme to zvládli za tři body,“ dodal Hajný po posledním podzimním utkání.

FK NOVÝ JIČÍN – FK KOZLOVICE 1:0 (1:0)

Branka: 44. Malina. ŽK: Kalich – Nekuda, Schlehr, Kyselák, Heger, Galetka. ČK: 9. Nekuda (K). Rozhodčí: Černoevič – Trigas, Lysák. Diváci: 68.

FK Nový Jičín: Tichánek – Wolf, Javorek, Malina, Kiss Farkas – Staněk (81. Hruška), Švec, Juříček, Kalich – Opatřil (85. Uhlíř) – Pyclík (89. Nippert). Trenér: Hajný.