MFK HAVÍŘOV – FK NOVÝ JIČÍN 3:1 (0:1)

Po úvodních šancích domácích se začali osmělovat i novojičínští. Po půlhodině hry přišla velká šance hostí, když z vlastní poloviny utekl Kalich, přihrávkou našel ve vápně Polonyiho, který bez úspěchu technicky obstřelil brankáře. Pak přišlo několik minut s dobrými příležitostmi domácích, ale obrana Nového Jičína držela nadále čisté konto. Když už se zdálo, že se půjde do šaten za bezgólového stavu, přišel přímý kop Hejduška, který se dostal k Polonyimu, jehož přiklepnutí míče, využil volný Moravčík k překonání domácího brankáře Mrozka – 0:1.

Ještě několik minut po zahájení druhé půle se hosté dostali do dobrých situací díky Kišovi s Kalichem a poté po akci Bajera s Farkasem, kdy pálil vedle Polonyi. Pak se již začali více prosazovat domácí, ale obrana hostí vše držela a několikrát vyslala své spoluhráče do brejků. Při jedné z nich utekl Kalich z vlastní půle, našel před pokutovým územím Moravčíka, ten ještě v pádu Polonyiho, jehož střela z dobré pozice mířila nad branku. Jenže pak přišla rych lá akce domácího Večeři po levé straně s přihrávkou na Förstera, který neuhlídán našel před brankou nekrytého Michalčáka a ten se nemýlil – 1:1. Neuběhly ani dvě minuty a domácí z akce podobné jako přes kopírák dali vedoucí branku, kdy po akci Förstera a Racka znovu z levé strany se míč dostal do pokutového území k Michalčákovi, jehož střela zblízka se od zasahujícího Šroma odrazila s pomocí tyče za jeho záda. – 2:1. Trenér hostí poté poslal na hrací plochu čerstvého Smolarčíka a jeho svěřenci se ve snaze vyrovnat, pustili do aktivnějšího útočení. Avšak místo gólu sami krátce před závěrem inkasovali, když se po druhém rohovém kopu dostal míč od Aniola na Babiče, který zblízka překonal Šroma potřetí – 3:1. „Přečkali jsme začátek utkání s mnoha standardními situacemi domácích, vpředu jsme moc neudrželi balon, ale postupem času jsme se dostali do několika rychlých brejků. Škoda byla, že jsme dvě situace nevyřešili lépe v zakončení, ale nakonec to po sklepnutí od Polonyiho Moravčík přece jen trefil. Zase jsme očekávali, že na nás domácí od začátku druhé půle vletí, že to budou chtít rychle vyrovnat, ale nijak jsme je nepouštěli do tlaku a likvidovali jsme všechny jejich standardky, ovšem dvě individu ální chyby z naší levé strany, navlas stejné, v podstatě rozhodly o utkání. Myslím si, že domácí si šli vcelku zaslouženě
za vítězstvím bojovností a vervou a v tomto byli lepší," hodnotil druhé venkovní utkání v řadě trenér FK Nový Jičín Pavel Pumprla, jehož tým přivítá v dalším divizní kole celek Mo helnice. Utkání má výkop v sobotu 18. května v 16.30.

Branky: 72. a 74. Michalčák, 86. Babiš – 44. Moravčík, ŽK: Racko, Valla – Bajer. Rozhodčí: Batík – Mrázek, Kozubík. Diváci: 130.

Nový Jičín: Šrom – Olender, Hejdušek, Nippert, Kiss Farkas (80. Smolarčík) – Kalich, Bajer, Kiša, Rybařík (46. Fertál), Moravčík – Polonyi. Trenér: Pavel Pumprla.

Zbylé výsledky 25. kola: Mikulovice-Morkovice 1:1, Karviná B-Lískovec 1:1, Mohelnice-Hranice 1:3, Brumov-Šumperk 2:2, Slavičín-L. Petrovice 6:0, Opava B-Valašské Meziříčí 4:1, Kravaře-Přerov 0:2. (jak, dtb)

Tabulka