„Tak velký zájem o náš turnaj zaznamenáváme již poněkolikáté. Je to asi i tím že jsme byli známí futsalovou minulostí a každým rokem se tito hráči u nás sejdou. Letos tady byli například Myška, Koval, Kašický, Korený, Seidler," uvedl předseda pořádající TJ Jistebník Rostislav Straka.

Do turnaje vstoupilo 24 mužstev, které bojovaly ve čtyřech skupinách. Ve čtvrtfinále se nakonec střetly týmy: Švihorovy koně - Legendy 5:1, Sakrovec - Klan 1:1 (pen. 2:3), Edison - Klenba Klimkovice 0:0 (pen. 2:1), Titanic - Sebranka 0:4.
V semifinále porazilo mužstvo Švihorkovy koně tým Klan 6:1 a tým Edison podlehl družstvu Sebranka 1:6. V zápase o třetí místo porazil Edison družstvo Klanu 4:1.

Nejlepší gólman: Jakub Pospíšil
Nejlepší hráč: Vít Přecechtěl
Nejlepší střelec: Filip Tomášek
Cena útěchy: družstvo Vrtule

Finále slibovalo velkou bitvu už proto, že obě družstva sestavil futsalový gólman Pavel Myška. Nejdříve se dařilo hráčům Sebranky, která si udržovala dvoubrankové vedení, ale přišel zlom a to když byl vyloučen po druhé žluté kartě právě gólman Pavel Myška. Musel hřiště opustit a hodně se na sebe zlobil. Švihorovy koně si v přesilovce vytvořily tlak, který vyvrcholil vyrovnáním. „Do branky se na penalty musel postavit Honza Holuša a to zřejmě rozhodlo," poznamenal Rostislav Straka.

Švihorovy koně zvítězily na penalty 4:2.

Nejlepší týmy obdržely poháry a finanční odměny, teklo i šampaňské. Pro nejlepší jednotlivce pořadatelé připravili kromě pohárů překvapení. „Museli si vylovit kapra z kádě holýma rukama," sdělil Rostislav Straka, jenž si pochvaloval počasí i skutečnost, že se turnaj obešel bez zranění.

„Chtěl bych poděkovat panu starostovi Josefu Voralovi za záštitu nad turnajem, všem, kteří se podíleli na přípravu a organizaci turnaje a také rozhodčím kteří, si odpískali svou porci utkání a všem hráčům. Již dnes můžu slíbit, že příští rok se opět sejdeme," uzavřel předseda jistebnické TJ.