„Přihlášky jsme měli obsazené den před turnajem, ještě večer jsme vylosovali skupiny. Tak velký zájem o náš turnaj jsme zaznamenali již poněkolikáté. Možná je to tím, že jsme byli známí futsalovou minulostí a každým rokem se tito hráči u nás sejdou," uvedl jeden z organizátorů turnaje Rostislav Straka, předseda TJ Jistebník.

Ani letošek nebyl na účast známých futsalistů skoupý, stačí jen namátkou uvést jména Myška, Koval, Hvolka či Seidler.

Čtyřiadvacet týmů bojovalo na úvod turnaje ve čtyřech skupinách. Dva nejlepší z každé skupiny postoupily do čtvrtfinále a vyřazovacím způsobem turnaj pokračoval až do finálového vyústění. „Finále slibovalo velkou bitvu už proto, že obě družstva sestavil futsalový gólman Pavel Myška," poznamenal Rostislav Straka a doplnil, že po opatrném začátku začaly padat branky, ale pouze do sítě Sebrank, kterou hájil právě Pavel Myška.

Utkání nakonec vyhrál poměrem 3:0 tým Švihorovy koně, který se zaslouženě stal vítězem turnaje. V zápase o třetí místo porazilo mužstvo Sakrovec tým Bílé Vdovy až po penaltách, když v zápase v řádné hrací době branka nepadla.

Nejlepší týmy dostaly poháry, šampaňské a finanční odměnu. Vítězové individuálních kategorií si, jak je v Jistebníku zvykem, mohli vylovit rukama kapra z kádě. „Během celého turnaje nám přálo krásné počasí a jediné zranění při posledním zákroku si vybral Pavel Myška, který skončil se sádrou na dvou prstech.

Rád bych poděkoval starostovi Jistebníku Josefu Voralovi za záštitu nad turnajem, všem, kteří se podíleli na přípravě a organizaci turnaje, a také rozhodčím a všem hráčům. Již dnes můžu slíbit, že příští rok se opět sejdeme," uzavřel Rostislav Straka.

Výsledky

čtvrtfinále: Švihorovy koně – FK Vratimov 2:1, Sakrovec – Phoenix 2:1, Bílé Vdovy – Šilheřovice 2:0, Omezenci – Sebranka 0:2
semifinále: Švihorovy koně – Bílé Vdovy 2:1, Sakrovec – Sebranka 1:2
o 3. místo: Sakrovec – Bílé Vdovy 0:0 (na penalty vyhrál Sakrovec)
finále: Švihorovy koně – Sebranka 3:0

Nejlepší gólman: Lukáš Malý (Bílé Vdovy), nejlepší hráč: Tomáš Wojcik (Sakrovec), nejlepší střelec: Miroslav Ronec (Phoenix). Cenu útěchy v podobě láhve vyhrálo družstvo Edisonu.