Jakubčovice inkasovaly v předešlých jedenácti jarních duelech pouhých 9 branek, ale proti Odrám musel domácí celek kouče Tomečka skousnout debakl 1:6. Destrukci Jakubčovic načal ve 29. minutě přesnou trefou Konrád a v závěru poločasu se Odry a jejich příznivci radovali ještě dvakrát. Ve 40. minutě byl u dlouhého míče dříve než domácí brankář Buček oderský kapitán František Murín, jenž po úspěšné kličce zavezl míč až do opuštěné klece, a za další minutu zvyšoval už na 3:0 Vidlák. Hostující svěřenci trenéra Páleníka byli při chuti i po změně stran a v 53. minutě přidal čtvrtý zásah Oder znovu kapitán Murín. Jakubčovice poté sice v 69. minutě, zásluhou střídajícího mladíka Pecky, snížily, ale za pouhou minutu se po individuální akci prosadil Murín, jenž zkompletoval hattrick, a Odry vedly 5:1.

„Vůbec jsme neplnili to, co jsme si řekli. Špatně jsme napadali, nechávali jsme soupeře odskočit s míčem a to byla stěžejní problém. V závěru první půle jsme soupeři umožnili ještě dvakrát zbytečně skórovat. Soupeři musím pogratulovat. My jsme derby bohužel nezvládli," uvedl po utkání domácí kouč Alois Tomeček.

Poslední slovo měl v 83. minutě Erik Chuděj, který dokonal hostující brankostroj a určil konečnou podobu výsledku na 6:1. „Dobře jsme napadali, vycházelo nám zakončení a nenechali jsme hrát soupeře jeho hru. V zápase nám vycházelo téměř vše a je to pro nás super výsledek. Měli jsme z toho obavy, protože domácí jsou na jaře silní, ale připravili jsme se na ně velmi dobře a bylo to znát," vyjádřil se spokojený trenér Oder Karel Páleník.

Zelený pažit I. B třída, sk. D

TJ TATRAN JAKUBČOVICE – TJ ODRY 1:6 (0:3)

Branky: 69. Pecka - 40., 53. a 70. F. Murín, 29. Konrád, 41. Vidlák, 83. E. Chuděj.

ŽK: Šťastný - Konrád, Velík. Diváci: 125. Rozhodčí: J. Mudra – Žvak, Žurovec.

Jakubčovice: Buček – Pavelka (46. Sigmund), Dvořák, Sommer – Vavroš (65. Pecka), Šťastný, Jahoda (59. Polášek), Molnár – Schreier – Málek, Ďurica. Trenér: Alois Tomeček.

Odry: Cibulec – Paszko, Pjatkan, Repta, Hurta – Vidlák, E. Chuděj, Konrád (76. Fusek), Frais (69. Z. Hrabovský) – Velík (81. Essler), F. Murín. Trenér: Karel Páleník.

Ještě více se o utkání dočtete v úterním vydání Novojičínského deníku, v týdeníku Region.