Anglický týden zvládli znamenitě! Novojičínští fotbalisté totiž v domácím prostředí porazili Havířov (3:1), v týdnu pak Kozlovice u Přerova (4:0) a v neděli před obědem si pak dojeli pro plný bodový zisk i na půdu opavského béčka, které srazil dvěma góly novojičínský čarostřelec Radovan Lokša, jenž má v letošním ročníku na svém kontě již 26 zářezů.

Vyrovnaný první poločas nabídl proti opavské rezervě, jejíž kádr je až na hrajícího asistenta trenéra Františka Metelku plný mladíků, jediný gólový moment. Kapitán Nového Jičína Martin Švec, hrající v posledních utkáních, stejně jako celý tým, ve velké formě, potáhl míč ještě z vlastní poloviny a poté ho posunul do křídla na Lokšu. Elitní divizní kanonýr si pak navedl míč do středu hřiště a netradičně pravačkou vypálil zpoza šestnáctky. Teprve sedmnáctiletý brankář Vyklický se natahoval marně, protože míč se od tyče odrazil až do sítě.

„Utkání mělo od začátku dobré tempo, tak jak jsem říkal, protože domácí mají mladé a běhavé mužstvo. První poločas byl celkem vyrovnaný a po přečíslení se nám podařilo dát vedoucí branku," hodnotil průběh střetnutí trenér FK Nový Jičín Pavel Hajný.

Domácí mladý výběr Lubomíra Hrabiny se sice po změně stran snažil o vyrovnání, ale novojičínská defenziva pracovala po celé utkání výtečně a k vyloženým šancím soupeře nepouštěla. Brankář Ognyanov si tak nakonec mohl připsat druhé čisté konto v řadě. Novojičínští mohli několikrát své vedení pojistit, ale nadějné příležitosti, které volaly po gólu, v brance neskončily.

Rozuzlení tak nabídla až 87. minuta, ve které se podruhé v zápase trefil Lokša a bylo hotovo. „Ve druhém poločase už to ale bylo o něčem jiném. Měli jsme totiž obrovské množství šancí, ale bohužel se nám dlouho nepodařilo vedení pojistit. Domácí sice neměli vyložené šance, ale po standardce tam může vždycky něco spadnout. Definitivně jasno tak bylo až po našem druhém gólu," uvedl po osmém jarním vítězství Hajný.

Novojičínskou jarní fazónu můžete vidět na vlastní oči už v sobotu od 16.30, kdy do Nového Jičína dorazí Šumperk, který bojuje o záchranu.

SFC OPAVA B – FK NOVÝ JIČÍN 0:2 (0:1)
Branky: 31. a 87. Lokša. ŽK: Metelka, Uvíra – Kalich, Kiss Farkas. Rozhodčí: Hájek – Mankovecký, Novák. Diváci: 90.

FK Nový Jičín: Ognyanov – P. Macíček, Malina, Javorek, Kiss Farkas – Kalich, Švec, Juříček, Krčula (84. Krčula) – Opatřil (80. Fertál) – Lokša (88. Nippert). Trenér: Hajný.