„Nic podobného jsem nikdy nezažil. Je to opravdu extrém," přiznává trenér FK Nový Jičín Pavel Pumprla. Zítra, kdy jeho tým přivítá na umělé trávě vedoucí celek divize Valašské Meziříčí, by se měl konečně dočkat mistrovské premiéry. „Pokud nenastane další kalamita, tak hrát budeme," vyjádřil se k situaci i sportovní manažer Nového Jičína Alois Holub.

Kdyby se odložil už třetí jarní zápas, znamenalo by to pro vás asi velkou komplikaci, je to tak?

Po zimní přípravě by další odložení narušilo celý rytmus. Vzhledem k tomu, že od ledna, kdy jsme začali s přípravou, už uplynula dlouhá doba. Doufám, že proti Valmezu už budeme konečně hrát a že nastoupíme v plné síle tak, jako minulý týden v přátelském utkání proti Frenštátu. I když se nám vrátily nějaké nemoci, tak doufám, že budou nakonec všichni k dispozici.

Jak hodnotíte kádr vedoucího Valašského Meziříčí?

Vím, že kádr doplnili o brankáře, dále tam přišel Štreit z Vigantic a Kuzník, který byl na hostování v Opavě. Těžko říct. Co jsem slyšel, tak na podzim hráli dobrý fotbal, dařilo se jim, a proto byli v popředí tabulky. Na jaře už na své umělce porazili Lískovec, takže uvidíme, s čím k nám do Nového Jičína přijedou. Chceme každopádně do jara vstoupit vítězstvím. Určitě to bude dobrá pozvánka i pro fanoušky, protože přijede momentálně první tým divizní tabulky.

Jak zpětně hodnotíte průběh zimní přípravy?

Jednak už bylo celé přípravné období dlouhé, protože přišly zmiňované odložené zápasy, což trošku narušilo plány, ale nedalo se nic dělat. Jak už jsem říkal, tak jsme v přípravě vinou nemocí a zranění v podstatě nehráli kompletní. Máme dva vyrovnané střelce v přípravě. Polonyi a Smolarčík nastříleli devět gólů. To je pozitivum a doufám, že se nám v sezoně vyhnou zranění a nemoci, protože těch jsme měli během přípravy celkem dost.

Jak se do týmu zapojili nový hráči Rybařík a na poslední chvíli příchozí Moravčík?

Oba se zapojili velice dobře. Kvality Moravčíka jsme znali, proto jsme ho angažovali. Rybařík v podstatě odehrál celou přípravu, až na nějaké výjimky, bez střídání a řekl si o základní sestavu. Doufám, že se všechno projeví v mistrácích, jak ze strany Moravčíka, tak Rybaříka.

Sestava, které vyběhla proti Frenštátu pod Radhoštěm, by měla nastoupit i proti Valašskému Meziříčí?

Tak by to v podstatě mělo vypadat. Ohrozit by to mohly jedině nějaké zdravotní problémy. Já pevně věřím, že se tak nestane.

Zažil jste ve své kariéře někdy podobné problémy se startem jarní části?

Tohle opravdu ne. Shodli jsme se i s většími odborníky na fotbal, než jsem já, že toto snad nikdo nepamatuje. Je to skutečně extrém. Kdysi dávno, když jsem ještě hrával, pamatuju, že počasí bylo dobré, s příchodem velikonoc sice nasněžilo, ale během krátké chvíle bylo po sněhu a odložilo se maximálně jedno kolo. Ale aby byly dvě, tři kola odložené, to jsem ještě nezažil.

POZVÁNKA NA DIVIZI

SOBOTA 6. dubna, 15.30, UT Nový Jičín

FK NOVÝ JIČÍN (7. místo, 23 bodů) - TJ VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ (1. místo, 31. bodů)

Podzimní duel: 0:2.

Pravděpodobná sestava FK NJ: Šrom - Hejdůšek, Bajer, Nippert, Kiss - Farkas - Rybařík, Kalich, Kiša, Moravčík - Smolarčík, Polonyi.