Na hřiště Petřvaldu přijeli fotbalisté z Raškovic, kteří minulý týden prohráli na domácím hřišti se Smilovicemi 1:3. Úvod utkání byl opatrný z obou stran. Jako první zahrozili hosté, na domácího brankáře Kotrbu však nevyzráli a následný roh domácí obrana bez větších problémů odvrátila. Časem se osmělili i domácí a po centru Jiřího Huvara hlavičkoval Patrik Paulus nad branku raškovického brankáře Kopeckého. Domácí pak hrozili jen dlouhými auty Jaroše, které způsobovaly závary před hostující brankou.

Větší šance Petřvaldu přišla za chvíli, to když v pádu zakončoval Malúš, ale skvělý zákrok vytasil hostující brankář Kopecký. Po výborně zahraném přímém kopu Vojkovského skončil míč na tyči domácí svatyně a následnou dorážku poslal Vlček vysoko nad.

Ve 35. minutě utkání se nepříjemně střetli hlavami domácí kapitán Radek Huvar a raškovický Ondřej Kacíř. Domácí kapitán se po ošetření vrátil s obvázanou hlavou. Žlutou kartu za faul na Maluše poté obdržel raškovický Farský. Následná tečovaná střela hostujícího Šalaty skončila na rohu, z kterého hosté nic nevytěžili. Do šaten mohli jít svěřenci Zdeňka Huvara s jednobrankovým náskokem. Do šance se rval Válek, ale gólman hostí Kopecký včasným vyběhnutím hostující tým zachránil. Míč se pak dostal k Musilovi, který však z velké dálky mířil nad prázdnou branku vyběhnuvšího Kopeckého.

Po změně stran se jako první drali do šance raškovičtí fotbalisté, když od půlící čáry postupovali v přečíslení na Kotrbovu branku. Střela Michala Vojkovského, ale skončila těsně vedle tyče. Dopředu se tlačili i domácí. Útočnou akci rozjel Jiří Huvar, kterého hosté zastavili až za cenu faulu, a ani z následné standardní situace se domácím skórovat nepodařilo. Pak přišla velká šance domácího Petřvaldu, když v pádu hlavičkoval Válek, míč ale zastavil těsně před brankovou čárou raškovický brankář Kopecký. Další velkou šanci měli Raškovičtí, když se po standardní situaci odrazil míč k Feikemu, který však netrefil branku. Hosté pak znovu zahrozili, to když se pokusil domácího Kotrbu z velké dálky překvapit Juřica, ale mířil nad, a střela střídajícího Marka Pauluse také nemířila mezi tři tyče Kopeckého branky. Patnáct minut před koncem udeřili hosté. Z nenápadné akce se opřel do míče Lukáš Farský a míč se zatřepetal až v síti 0:1. Domácí se snažili z inkasované branky rychle otřepat, ale hostující obrana pracovala stále velmi svědomitě. Po faulu na unikajícího Ondřeje Koprajdu se domácím naskytla další možnost standardní situace, míč však odvrátil do bezpečí hostující kapitán Špadt. V už nastaveném čase mohli domácí fotbalisté vybojovat aspoň bod. Malúš vyhrál hlavičkový souboj, míč se dostal k Válkovi, ale ani ten míč do branky nedostal. Petřvaldští fotbalisté se tak budou snažit napravit nepovedené představení s Raškovicemi v příštím kole, kdy hrají opět před svými fanoušky, proti Staré Bělé.

Petřvald na Moravě - TJ Pražmo-Raškovice 0:1 (0:0)

B: 76. Farský. ŽK: Jiří Huvar, Radek Huvar, Jiří Musíl Tomáš Klímek, Michal Vojkovský, Lukáš Farský, rozhodčí: L. Mikula T. Klimek, P. Jantoš.

Petřvald na Moravě: Kotrba Michal Huvar Radek, Jaroš Martin, Sedláček Jan (78. Noštinský Adam), Paulus Patrik Musil Jiří (70. Koprajda Ondřej), Válek Jan, Šarina Lukáš (58. Paulus Marek), Jaroš Václav Huvar Jiří, Malúš Jiří. Trenéři: Huvar Zdeněk, Tyleček Jaroslav.

Pražmo-Raškovice: Kopecký Martin Šalata Pavel, Špadt Martin, Feike Richard (84. Krella Lubomír), Klímek Tomáš Pohnutka Jakub, Farský Lukáš, Vlček Dalibor, Juřica Radek Kacíř Ondřej, Vojkovský Michal (89. Kopřiva Tomáš). Trenér: Petr Bauman.

Hodnocení trenérů:

Zdeněk Huvar (Petřvald na Moravě): Od začátku jsme dnes hráli špatně. Nenahráli jsme si, všechno jsme nakopávali dopředu na naše dva útočníky a vůbec nic nám nevyšlo. Dneska jsme si nezasloužili ani bod. Takže se mi špatně hodnotí prohraný zápas doma po dvou letech.

Petr Bauman (Raškovice): Po prohře v minulém kole se Smilovicema, kdy nás, dá se říct, přejeli, protože hráli velice dobře, k tomu máme ještě některé hráče zraněné, jsme tu přijeli aspoň pro bod. S dnešním výkonem jsem ale velice spokojen. Já bych tedy byl před zápasem rád aspoň za ten bod, a vezeme nakonec body tři. Jsem moc šťastný a spokojený za vítězství tady v Petřvaldu a chtěl bych hráčům za výkon poděkovat.

DALIBOR TOBOLA