Novojičínští fotbalisté ještě stihli v týdnu remizovat v Hranicích 1:1. O jediný gólový zápis se tam postaral Moravčík. Za Nový Jičín poprvé nastoupil opavský Petr Uvíra, který je v klubu na testech.

„Utkání mělo svou kvalitu a vyznačovalo se dobrým nasazením. A hlavně se hrál fotbal. První poločas byli lepší domácí, ten druhý byl více v naší režii," uvedl sportovní manažer FK Nový Jičín Alois Holub, který momentálně vede tým místo zdravotně indisponovaného trenéra Pumprly.

Mikulovicím byli Novojičínští vyrovnaným soupeřem, ale doplatili na zbytečné chyby, za které třetiligový soupeř nemilosrdně trestal. Poprvé využily Mikulovice domácí chyby už ve 4. minutě a ujaly se vedení. Za pět minut však vyrovnával Moravčík, ale hosté šli ve 20. minutě znovu do vedení. Za dalších šest minut udeřil favorizovaný soupeř po rohovém kopu potřetí a zdálo se, že utkání bude mít jasný průběh. Nový Jičín však zápas proti třetiligovému soupeři nezabalil a ve 35. minutě se do míče opřel Hejdůšek, jehož krásná rána znamenala snížení na 2:3. Čtyři minuty před odchodem do kabin pak centrovaný míč uklidil do branky Plešek, který srovnal na 3:3.

„Druhý poločas byl mírně v režii hostů, ale nakonec jsme mohli jít do vedení, když patnáct minut před koncem prošel do vápna Klimpar, ale bránu přestřelil. I v přípravném utkání se potvrdilo pravidlo nedáš-dostaneš. Po špatném řešení situace na půlce Farkasem, přišel trest a hosté vstřelil pět minut před koncem vítěznou branku," doplnil k utkání sportovní manažer FK Nový Jičín Alois Holub.
První březnovou sobotu přivítá Nový Jičín dalšího účastníka MSFL. Přípravné utkání proti Hlučínu začíná v tradiční čas 10.15.

FK NOVÝ JIČÍN - FK MIKULOVICE 3:4 (3:3)

Branky Nového Jičína: Moravčík, Hejdůšek, Plešek.

Nový Jičín: Šrom – Molnár (46. Ollender), Malina, Nippert, Zlámal (46. Kiss Farkas) – Uvíra (46. Novotný), Hejdůšek (60. Urbanovský), Lokša, Plešek - Moravčík, Klimpar. Mužstvo vedl: Alois Holub.