V devátém jarním utkání si připsali první nerozhodný výsledek ve druhé části sezony. Bílovečtí fotbalisté zachránili bod na hřišti Vendryně až v 87. minutě, kdy na konečných 2:2 vyrovnával Seman. „Vzhledem ke kvalitě soupeře jsme tam měli uhrát tři body, takže remíza je pro mě ztrátou," řekl po dělbě bodů kouč Bílovce Tomáš Černín.

Duel, který se odehrál na těžkém terénu, začali lépe Bílovečtí, což dokumentovali vedoucím gólem. Pavlík prostrčil míč do šestnáctky rozběhnutému Roncovi a bílovecký kapitán se při zakončení nemýlil. „Začali jsme celkem aktivně a dvacet minut jsme hráli kvalitní fotbal, když jsme drželi balon a šli jsme i do vedení. Pak jsme ale, pro mě z nepochopitelných důvodů, přestali hrát naši hru a soupeř nás najednou dostával pod tlak. Všechno to vyvrcholilo vyrovnávacím gólem," připomněl trenér FC Bílovec situaci ze 40. minuty, kdy Vendryně po rohovém kopu a přesné hlavičce vyrovnala.

Nedlouho po návratu z kabin bylo pro hosty ještě hůře, když se z přímého kopu trefil Martinčík, na jehož pokus Jaška ani nezareagoval. Bílovec tak musel vynaložit všechny síly ke zvratu a z vyrovnání se pak marně radoval Malina, jemuž nebyla uznána branka kvůli ofsajdu.

Hosté byli tou dobou v tlaku a v dalších šancích se ocitl střídající Petr Moučka. Nejprve však z hranice penalty přestřelil a po dalším rohu mu jeho pokus hlavou vyhlavičkoval jeden z branících hráčů. Bílovečtí se dočkali vyrovnání až v 87. minutě, kdy Pavlík zatáhl míč po pravé straně a nacentroval na zadní tyč, kde dvaapadesátiletého gólmana Fujaka prostřelil Seman, jenž se na závěr zápasu vysunul na hrot útoku. „V poločase byl v kabině trošku vítr. Chtěli jsme jít za vítězstvím, ale místo toho jsme prohrávali. Jak už jsem říkal. Měli jsme tady bodovat naplno," doplnil kouč bíloveckého FC.

TJ VENDRYNĚ – FC BÍLOVEC 2:2 (1:1)

Branky: 40. Przyczko, 49. Martinčík – 12. Ronec, 86. Seman. Bez ŽK. Rozhodčí: Futerko – Lalík, Viščor. Diváci: 80.
FC Bílovec: Jaška – Tomášek, Seman, Žídek, Kotrla – Raszyk (56. P. Moučka), Marák (80. Vaněk) – Malina, Pěla, Ronec – Pavlík. Trenér: T. Černín. (dtb)