Kdy jste začali tušit, že je se něco děje?

Po úterním tréninku nám hráč prvního týmu volal, že se necítí dobře. Ve středu byl poslán ke svému obvodnímu lékaři. Následovaly testy a ve čtvrtek jsme se dozvěděli, že je pozitivní na SARS-CoV-2.

Přitom dnes jste měli odehrát zápas s olomouckou Sigmou…

Na zápas jsme poctivě připravovali. Počítali jsme, že se bude hrát. Hráči byli se situací seznámeni před čtvrtečním před zápasovém tréninku.

SFC Opava
Fotbalová Opava má pozitivně testovaného

Jaký bude nyní postup? Mám na mysli situaci v klubu…

Vše řešíme s Krajskou hygienickou stanicí Moravskoslezského kraje. Vyhledávají se významné epidemiologické kontakty. Jedná se o celé mužstvo, stejně tak realizační tým. Na všechny čeká dvou týdenní karanténa a samozřejmě testy. Dezinfikovány musí být prostory stadionu.

To znamená, že ostatní týmy Opavy mohou být relativně v klidu?

Řeknu to tak. Řešíme významné epidemiologické kontakty. Hráči a trenéři ostatních výběrů s tímto hráčem nepřišli vůbec do styku.

Padají hlasy, že kluby ohrožené sestupem mohly jít tomu naproti, aby se zachránili….

Super! Tyhle řeči nechápu, vždyť jde o zdraví hráčů. Proboha oni mají rodiny, malé děti. SARS-CoV-2 je zákeřný vir, zabíjí, zanechává trvalé následky. Mrzí mě řeči a reakce některých lidí. Pro mě to jsou obyčejní hlupáci.

Nicméně Opava se nejspíše zachránila…

Opravdu to je vedlejší, stejně tak, že kluci přišli o dovolenou. Hlavní je, aby se nakažený hráč brzy uzdravil a virus se vyhnul jeho rodině.