V sedmém utkání mimo svůj trávník vybojovali již pátou remízu, kterých mají na svém kontě celkem již sedm. Divizní fotbalisté Nového Jičína hráli tentokráte smírně na půdě lídra tabulky z Dolního Benešova, kde se diváci žádné branky nedočkali.

Vyrovnaný první poločas nabídl zajímavé situace na obou stranách, když se musel nejprve dvěma velmi dobrými zákroky blýskl strážce novojičínské svatyně Tichánek. Hajného soubor mohl jít do vedení po centru Staňka a následné hlavičce Javorka, jehož pokus domácí vykopávali z prázdné branky. Další dobrou možnost měl Kalich, ale jeho ránu nakonec zadáci Dolního Benešova zablokovali.

Druhá půle začala nebezpečným zakončením domácího Gebauera, na kterou Nový Jičín kontroval střelou Opatřila, kterou Hampel na poslední chvíli vytěsnil. Hosté pak postupně zvyšovali obrátky, což bylo potvrzeno v 67. minutě, ve které zatáhl za záchranou brzdu Gebauer, jenž stáhl unikajícího Pyclíka, za což si mohl zblízka prohlédnout kartu červené barvy.

Poté se dostavil očekávaný novojičínský tlak, ale gólové šance scházely. V nastavení však mohl Nový Jičín schytat od oslabeného lídra těžké KO, když se do brejku dral střídající Těžký, jenž však ještě hledal spoluhráče, s čímž si dobře pracující novojičínská defenziva dokázala poradit.

Nedělní novojičínské derby v krajském přeboru mezi Bílovcem a Frenštátem pod Radhoštěm předčasně ukončil silný vítr.
Nedělní derby skončilo předčasně. Důvodem byl silný vítr

„Na začátku nás podržel Tichánek, ale postupně jsme přebírali iniciativu. Zkraje druhého poločasu měli dobrou možnost domácí, ale potom jsme zase byli aktivnější my, což bylo korunováno domácím vyloučením. Měli jsme pak tlak, ale bohužel se nám nepodařilo skórovat a v poslední minutě šli navíc domácí do nadějného brejku. Chtěli jsem zvítězit, ale  jsem spokojený s nasazením hráčů a i bod musíme nakonec brát,“ vyjádřil se další plichtě svého celku trenér FK Nový Jičín Pavel Hajný.

Novojičínské nyní čeká druhé venkovní utkání v řadě, když se v neděli představí od 14 hodin na hřišti Frýdlantu nad Ostravicí, kde na úvod sezony slavili postup v poháru po penaltovém rozstřelu. „Uvidíme, jaké bude počasí, ale tam je většinou pěkné hřiště a fotbalové prostředí. Věřím, že hráči zopakují nasazení z posledního zápasu a konečně venku získáme tři body,“ přeje si Hajný.

FC DOLNÍ BENEŠOV – FK NOVÝ JIČÍN 0:0

ŽK: Rubý, Labuda – Juříček, Pyclík. ČK: 67. Gebauer. Rozhodčí: Richtár – Běhal, Vrťo. Diváci: 98.

FK Nový Jičín: Tichánek – Wolf, Javorek, Malina, Kiss Farkas – Staněk (79. Hruška), Švec, Juříček, Kalich – Opatřil – Pyclík. Trenér: Hajný.