Ani v pátém jarním představení neztratili body, když na vlastním trávníku smetli Šternberk vysoko 5:0. Divizní fotbalisté Nového Jičína nyní ztrácí na druhý Dolní Benešov pouhé tři body.

V Novém Jičíně to však dlouho na žádný debakl nevypadalo, neboť první půlhodina nepřinesla vyložené šance. Blíže ke gólu měli navíc hosté, ale slibnou možnost zhatilo špatné zpracování. 

„Je pravda, že Šternberk v prvním poločase celkem dobře bránil a my jsme se pětadvacet minut nemohli pořádně dostat k nějakým šancím. Navíc jsme tam přežili jejich jednu velkou možnost,“ uvědomoval si kouč FK Nový Jičín Pavel Hajný.

S blížící se přestávkou však domácí tlak přidával na síle, ale pokus Javorka ještě šternberská defenziva dokázala na poslední chvíli zpacifikovat a tvrdou ránu kapitána Švece vyrazil brankář Pobeška. Jen na tyči pak skončila po zásahu jednoho z bránících hráčů hlavička Pyclíka. 

Novojičínský forvard se však dočkal ve 45. minutě, ve které parádně zužitkoval kolmici od Opatřila svou první jarní trefou poslal Nový Jičín do vedení 1:0. „Naše první branka v závěru poločasu zápas výrazně ovlivnila. Byl to obrovsky důležitý moment,“ zdůraznil šéf novojičínské lavičky.

Hlavní palbu však Hajného družina spustila krátce po změn stran, kdy Pyclíka vybídl ke skórování tentokráte Kalich a novojičínský střelec pohotově přidal svůj druhý zásah. Když už novojičínský forvard stopl čekání na první jarní zásah, tak velice rázně, neboť v 52. minutě dokonal hattrick, když se v šestnáctce dostal k odraženému míči a upravil již na 3:0.

Domácí převaha byla zřejmá, což dokumentoval střídající Kiss Farkas, jenž z úctyhodné vzdálenosti napálil z přímého kopu spojnici šternberské branky. Za chvíli si však dal úspěšné repete, když jeho obávaná levačka v tomto případě mířila přesně a znamenala náskok 4:0. 

Nalomené hosty pak ještě dodělal pátým zásahem znovu Pyclík, jenž byl na konci kombinační akce a jeho čtvrtý gól v utkání dal výsledku definitivní podobu. „Na začátku druhého poločasu jsme rychle přidali dvě branky a tím jsme zápas rozhodli. Hru už jsme pak měli jasně ve své moci,“ sdělil dále po zasloužené výhře trenér aktuálně pátého celku divizní tabulky.

Novojičínským se nyní postaví do cesty Nové Sady, když se na Olomoucku představí v sobotu v 16. hodin. „Viděl jsem je hrát a jsou dobře organizovaní. Trenér Mrázek s nimi dobře pracuje a nic lehkého nás tam nečeká. Ale vítězná série hráčům dodává sebevědomí a je nám tak jedno, kde hrajeme. Zatím je to však jen třetina jara, ale od výsledků se odvíjí pohoda, který teď v mužstvu panuje,“ pochvaluje si Hajný.

FK NOVÝ JIČÍN – FK ŠTERNBERK 5:0 (1:0)

Branky: 45., 48., 52. a 87. Pyclík, 78. Kiss Farkas. Rozhodčí: Mojžíš – Kotala, Bureš. ŽK: Kuba. Diváci: 123.


FK Nový Jičín: Ognyanov – Wolf (78. Pokorný), Malina, Javorek, Macíček – Kalich (57. Urbanovský), Švec, Juříček (70. Kiss Farkas), Staněk – Opatřil – Pyclík. Trenér: Pavel Hajný.

Mladý kopřivnický výběr kouče Lubomíra Veřmiřovského ve čtvrtfinále potrápil favorizované Lovosice.
Kopřivnice bojovala, ale do Lovosic už se čtvrtfinále nevrátí