TJ SOKOL STARÝ JIČÍN – JISTEBNÍK 2:2 (1:2)

Kvalitní podívanou servírovali pod starojickým hradem prozatímní dva nejlepší celky soutěže. Domácí příznivce hned v úvodní minutě zápasu rozradostnil Petr, jenž po akci Matouška, z hranice šestnáctky umístěnou střelou překonal velezkušeného Krayzela.

Program 24. kola (21. hraného):
Sobota 14. května, 17.00
Vlčovice - Hukvaldy
Bordovice - Starý Jičín
Odry - Libhošť

Neděle 15. května, 17.00
Spálov - Kateřinice
Jistebník - Kozlovice
Tichá - Mořkov
Jeseník -- Kopřivnice

Jistebník pak z první vážnější akce vyrovnal, když se po Lebicově centru dostal odražený míč do běhu k Bestovi, který přeloboval Strnadela a srovnal na 1:1. V závěru prvního dějství mířil jistebnický kapitán Lebica po standardce hlavou do břevna, ale vše si pak vynahradil v nastavení první půle, kdy Besta utekl po pravé straně a jeho střílený centr už jistebnický kapitán hlavičkou v pádu proměnil. Domácím pak stačilo pouhých pět minut ze druhé části, aby zásluhou Bajera vyrovnali na konečných 2:2.

V nervózním závěru pak ještě Jurajda fauloval Lebicu, který po následném oplácení musel vinou červené karty předčasně odpochodovat do kabin. „Do utkání jsme vstoupili hodně dobře. Myslím si, že jsme byli v dalším průběhu zápasu aktivnější než hosté, kteří byli ale v úvodním poločase efektivní. Docela brzo se nám pak podařilo vyrovnat a hosty už jsme moc k ničemu nepustili, ale vítězný gól už se nám bohužel vstřelit nepodařilo. Dá se říct, že to byla nakonec asi zasloužená remíza," uznal trenér Starého Jičína Tomáš Vyhlídal.

Jistebník, který si nadále uhájil tříbodový náskok na čele, je navíc prvním týmem, který dokázal v letošním ročníku bodovat na hřišti Starého Jičína. „Bohužel jsme ztratili vedení, které jsme po rychle inkasované brance stačili ještě do poločasu otočit. S bodem jsem ale spokojený, protože Starý Jičín patří dlouhodobě na špici soutěže. Hlavně pak s tím, že to byl velmi dobrý fotbal ve velkém nasazení. Mělo to napětí, grády a pořád se něco dělo. Navíc padly čtyři krásné branky," pochvaloval si kouč jistebnických fotbalistů Martin Štverka, kterého však přece jenom na parádním fotbalovém představení cosi mrzelo.

„Závěr se zbytečně vyhrotil. Soupeř u naší střídačky ostře zajel do Lebici a měla následovat červená karta. Mirek pak bohužel do soupeře strčil a to se nesmí stávat. Co mě ale mrzí nejvíce je, jak se při odchodu Mirka do kabin zachovali domácí diváci. Starý Jičín má krásný stadion, nádherné hřiště, hraje velmi dobrý fotbal, ale tohle mě zaskočilo. Dlouho jsem se nesetkal s takovou negativní atmosférou vůči hostujícímu týmu," nechápal trenér lídra tabulky.


B: 1. Petr, 50. Bajer – 18. Besta, 45.+ 2. Lebica. ČK: 85. Lebica (J). Rozhodčí: Tvrdý – Neděla, Kolečkář.
Starý Jičín: Strnadel – Jurajda, Šrom, Kreml, Matoušek (61. P. Janovský) – D. Janovský (75. Holeňa), Bajer, Petr, Hanzelka – Škrla, Bartoň. Trenér: Vyhlídal.
Jistebník: Krayzel – J. Štandl, Tyleček, Pietras, J. Veselý – Besta, F. Kadlčák, D. Štverka, Mohyla – Lebica, Pasker (75. Babušík). Trenér: M. Štverka.

FC LIBHOŠŤ – VLČOVICE-MNIŠÍ 5:3 (2:2)

Vstup do zápasu vyšel lépe Vlčovicím, které poslal už ve třetí minutě do vedení útočník Světlík. Ve 22. minutě už se ale Salačův celek radoval z vyrovnání, když se premiérovým gólem v dresu Libhoště prezentoval Lacina. Hosté si však ještě naposledy vzali své vedení zpět, když se ve 36. minutě trefil vlčovický kapitán Roman Jalůvka. Do šaten se ale odcházelo za nerozhodného stavu.

V samotném závěru první půle se totiž prosadil stoper Velart. Po změně stran domácí přidali na obrátkách a po hodině hry už poprvé vedli, když Gajduška překonal Palička, jenž se v tomto zápase přesunul do útoku. Divácky atraktivní duel ale pokračoval i nadále a za deset minut se začínalo znovu od začátku, protože po rohu vyrovnal na 3:3 přesnou hlavičkou Jiří Jalůvka. Rozdílový gól měl na svědomí další domácí novic Lhotský. Střídající mladík totiž v 77. minutě znovu vrátil vedení na domácí stranu, které pak ještě v závěru pečetil pátým zásahem Juřena.

„Chtěli jsme si co nejrychleji napravit u diváků pošramocenou reputaci a zvítězit. A že to někdy nejde lehce, o tom jsme se přesvědčili v infarktovém utkání plném drobných chyb a zvratů. Za nerozhodného stavu 3:3 se ale projevila naše větší touha po vítězství. Vítězství bylo zasloužené, vybojované a rozhodně ne soupeřem darované. Někteří jedinci by za svůj dobrý výkon snesli i měřítko nejpřísnější," zhodnotil jedenáctou výhru v ročníku trenér vítězů Miroslav Salač.


B: 22. Lacina, 44. Velart, 62. Palička, 77. Lhotský, 88. Juřena – 3. Světlík, 36. R. Jalůvka, 72. J. Jalůvka. Rozhodčí: Brabec – Závodný, Chýlek.

Libhošť: Martinovský – Eckelsberger (31. Chromečka), Velart, Symerský, Juřena – Krumpolc (66. Lhotský), Lacina, Jachník, J. Čapka – Pojezdala, Palička. Trenér: Salač.
Vlčovice: Gajdušek – Rek (86. Hrnčárek), Lichnovský, Velička, Drozd (73. Le), Černošek (61. Slezák), J. Jalůvka, Polášek, Názalaník, R. Jalůvka, Světlík (83. Balatka). Trenér: Svoboda.


TJ SOKOL KATEŘINICE – TJ SOKOL BORDOVICE 4:0 (4:0)

B: 15. a 40. Marsina, 13. Polášek z pen., 37. Koprajda. Rozhodčí: Fanc – Kret, Malchárek.
Kateřinice: Kavka – M. Bittala, Janeček, Makúch, Brus (63. Lihocký) – Koprajda (84. Weiss), T. Bittala, Marsina (75. Kocourek), Jos. Tyleček – D. Lys, Polášek (68. D. Richter). Trenéři: Nagy a Jar. Tyleček.


Bordovice: Turoň – Klos, Blažek, Kovařík (65. M. Vaněk), P. Vaněk – Melčák (55. Fusek), Geryk, Raška, Najvar (46. Zůbek) – Sosenka, Peťko. Trenér: Pítr.

FC KOPŘIVNICE – TJ ODRY 2:1 (2:0)

B: 39. Mička, 45. Fendrich – 68. Maléř. Rozhodčí: R. Dudek – M. Dudek, T. Lakomý.
Kopřivnice: Beňo – J. Okřesík, Kramoliš, Petráš, Hruška, Pala (78. Chromečka), Fendrich, Štěpán, Mička, Košárek, P. Okřesík (66. Březina). Trenér: Káňa.
Odry: Strempek (58. Mališ) – Rybařík, Veselý (58. Anděl), Repta, Hurta – Vidlák, E. Chuděj, P. Chuděj, Frais – Bílý, Maléř. Trenér: Stibůrek.


TJ MOŘKOV – TJ SLAVOJ JESENÍK N. O. 0:0


Rozhodčí: Podracký – Čuba, Bartoš.
Mořkov: Pospěch – Vodolán, J. Mička (73. Feyrer), Erle, Kunc, Štěpán, Strnadel, T. Kučera, Machač, P. Kučera ml., Pop. Trenér: P. Kučera st.
Jeseník: Macháč – Štěpják, J. Goláň, Polónyi, P. David – Černoch (43. Hanzelka), M. Goláň – Rovenský, Burget, Shaparenko (87. Vaculík) – Dědík. Trenér: Takáč.


FC KOZLOVICE – TJ SOKOL TICHÁ 1:1 (0:0)


B: 59. Bednář – 69. Petřík. Rozhodčí: Žáček – Kyselý, Kubánek.
Kozlovice: Chlebek – Ermis, Prudký, Hruška – J. Fojtík, Čuport, Bednář, Piskoř – Jan Harabiš (72. Eliáš) – M. Krpec (74. Najdek), Holub. Trenéři: Chýlek a Jak. Harabiš.
Tichá: Pikulík – Fajčák, Sládeček, Dvořák – Zdarsa, Petřík, M. Tománek, Suchomel – Fojtík – O. Švrček, Houšťava (84. M. Vaněk). Trenér: Bača.


TJ SOKOL HUKVALDY – TJ SPÁLOV 1:3 (1:2)

B: 33. Košica – 38. a 58. T. Chuděj (obě z pen.), 12. Kostka. Rozhodčí: Bebenek – Matějek, Jantoš.

Hukvaldy: Sasín – J. Ermis, Vicher, Hubeňák, L. Tobiáš – Gold (78. Teichman), D. Šimíček, Ollender, Z. Velart (85. Mlčoch) – A. Šimíček (68. Holub), Košica. Trenér: Kalich.

Spálov: T. Ambrož – Ondřej, T. Chuděj, Sucháček, Kostka – K. Pop, Maršálek, P. Pop (90. Šíma), Král, Boudný (79. Klevar) – R. Ambrož (86. Vlček). Tým vedl: L. Remeš.

HVĚZDY KOLA***TADEÁŠ CHUDĚJ (Spálov)
Základní stavební kámen spálovské defenzivy, která je po jistebnické a libhošťské nejlepší v soutěži, podává v průběhu jara pravidelně spolehlivé výkony. Obranný pilíř Bušinova celku byl ještě navíc na Hukvaldech suverénním exekutorem penalt a jeho dva zásahy napomohly k výhře 3:1.

**DOMINIK MARSINA (Kateřinice)
Kateřinice nakonec zvládly veledůležité utkání proti Bordovicím a výhra 4:0 je nadále nechává ve hře o záchranu soutěže. Čtvrté vítězství domácího celku řídil dvěma zásahy právě ofenzivní mladík, který mohl ve druhé půlce dokonce završit i hattrick.

*MAREK BESTA (Jistebník)
V přímé bitvě o 1. místo odehrál jistebnický rychlík parádní zápas, když měl prsty v obou brankách svého týmu. Nejprve se postaral o vyrovnání, aby pak připravil druhou trefu pro kapitána Lebicu. Jistebník sice nakonec nevyhrál, ale byl vůbec prvním týmem v sezoně, který na hřišti Starého Jičína dokázal bodovat.

ČÍSLO TÝDNE: 1Nejrychlejší branku v sezoně vstřelil hned v první minutě utkání zkušený záložník Daniel Petr, jehož trefa gólově otevřela šlágr mezi Starým Jičínem a Jistebníkem, který nakonec skončil remízou 2:2. 

Více na téma fotbalových zápasů novojičínských týmů se dočtete pravidelně každou středu v tištěném vydání Novojičínského deníku a v úterní příloze Region.