Smrtící dvouminutovka, která přinesla brzké vedení 2:0, nakonec nasměrovala novojičínský tým k vítězství 3:1. Pejšova družina tak konečně přerušila sérii čtyř proher za sebou, když na domácím trávníku porazila Dolní Benešov i díky dvěma zásahům Slováka Ilka.

Vstup do utkání vyšel daleko lépe hostům z Opavska, když Labuda i s pomocí Šromovy teče trefil břevno. Zkušený domácí gólman, kterému kryl záda dorostenec Hudeček, se na jaře poprvé dostal do branky a spolehlivým výkonem napomohl k přerušení černé série.

Nový Jičín pak udeřil ze své první akce, když se po ose Juříček Kalich dostal míč až k Lokšovi, jenž přesnou ranou k tyči otevřel skóre zápasu. Krátce po rozehrávce pak Lokša našel centrem Ilka a kmenový hráč druholigového Frýdku-Místku zvýšil již na 2:0.

Domácí vedení pak mohlo být ještě vyšší, ale po další úspěšné spolupráci Lokši a skórujícího Ilka byl proti zdvižený praporek pomezního rozhodčího, proti jehož výroku se Novojičínští hodně zlobili. Ve 25. minutě se už dočkali také hráči Dolního Benešova, když Adamík snížil na rozdíl jediného gólu.

V závěru poločasu byl blízko vyrovnání Labuda, ale ani v jedné ze dvou příležitostí neuspěl.

„Věděli jsme, že nás čeká nepříjemný soupeř, který již několik sezon hraje prakticky ve stejné sestavě. Chtěli jsme nastoupit do toho utkání aktivně, bohužel vinou několika zbytečných faulů a rohů jsme se dostali pod tlak, který jsme naštěstí ustáli i ve spolupráci s Rosťou Šromem. Potom se nám povedla dvouminutovka, kdy jsme dokázali dát po rychlých a výborně vyřešených protiútocích dvě branky. Škoda, že nám pak nebyl uznán třetí gól. V ten moment nás bylo plné hřiště, ale po zbytečné ztrátě na půlce při rozehrávce, jsme inkasovali," ohlédl se za první půlí kouč Nového Jičína Jan Pejša.

DŮLEŽITÁ POJISTKA ILKA

Ofenzivní podívaná pokračovala také po změně stran. Když před Kolenkem neuspěl Krčula, mohl na druhé straně vyrovnat znovu Labuda, jenž však nakonec na míč nedosáhl. Hostující celek trenéra Christopha se pak dostal k několika nebezpečným závarům, které však domácí defenziva dokázal přežít.

Nejblíže ke skórování měl opět Labuda, jemuž však v sobotu nebylo přáno, když třináct minut před koncem mířil pouze do tyče.

Živo bylo i v závěrečné desetiminutovce, kdy nejprve stoper Malina vyhlavičkovával míč z brankové čáry, aby na druhé straně přidal vítěznou pečeť Ilko, jenž využil Lokšovy přihrávky do běhu a podél brankáře upravil na konečných 3:1.

„Ve druhém poločase soupeř zjednodušil hru, začal nakopávat dlouhé balóny a byla tam spousta závarů. V těchto okamžicích se k nám trošku přiklonilo i štěstí. Naštěstí se nám podařilo proměnit jeden brejk a zbytek utkání se již dohrával. Dali jsme tři branky, zatímco soupeře jen jednu, takže z mého pohledu to bylo nakonec zasloužené vítězství," dodal Pejša, jehož tým cestuje v sobotu na hřiště posledního Vsetína.

FK Nový Jičín – FC Dolní Benešov 3:1 (2:1)

Branky: 10. a 84. Ilko, 9. Lokša – 25. Adamík. Bez ŽK. Rozhodčí: Lysák - Škrobák, Kovářčík. Diváci: 105.

FK Nový Jičín: Šrom – Farský, Malina, Ďuriška, Švancer – Švec, Juříček – Ilko, Krčula, Kalich (89. Hrubý) – Lokša. Trenér: Pejša.