Po domácí výhře s Hranicemi brali plný bodový zisk i na hřišti Bohumína, kde zvítězili 1:0. Novojičínští fotbalisté tak potvrdili povedený vstup do druhé poloviny sezony, na který by rádi navázali i v sobotu, kdy na vlastním trávníku přivítají od 15.30 dvanáctý Vsetín. „Samozřejmě, že bychom chtěli potvrdit body z Bohumína, ale proti Vsetínu to určitě nebude jednoduché utkání,“ má jasno trenér FK Nový Jičín Pavel Hajný.

Na hřišti nováčka se hrála v úvodním dějství vyrovnaná partie, ale v první půlhodině zachránila novojičínského brankáře Ognyanova hned dvakrát branková konstrukce. Do tyče totiž pálili Ferenc a Vaclík. Otevřít skóre pak mohl i Nový Jičín, ale Pyclík nejprve neuspěl hlavou a po přihrávce Wolfa pak jeho další střelecký pokus vyrážel příborský rodák ve službách Bosporu Jakub Švrčina. 

„Myslím si, že v prvním poločase jsme měli trochu více ze hry, ale vzhledem k tomu, že soupeř nastřelil dvakrát tyč, tak byl remízový výsledek spravedlivý,“ konstatoval šéf novojičínské lavičky.

Po změně stran přepnul Nový Jičín, kterému scházel distancovaný zadák Javorek, na vyšší rychlostní stupeň a první větší šanci neproměnil Pyclík. Za pár minut vysunul Kalich Juříčka, jenž uháněl sám na branku, ale Bospor podržel Švrčina. Hosté se navíc mohli spolehnout na sílu ve středu pole a čtvrt hodiny před koncem byli za svou aktivitu i gólově odměněni. 

Centr Kalicha totiž doputoval až ke Staňkovi, jenž konečně propálil Švrčinu. Novojičínský záložník pak mohl záhy přidat i pojistku, ale proti jeho hlavičce stál parádní zákrok domácího brankáře, jenž následně vytlačil na tyč i dorážku Nipperta.

Všechny následné bohumínské ataky o vyrovnání pak úspěšně odrážela bezchybně pracující defenziva Nového Jičína, která už domácímu výběru Marka Poštulky nedovolila vyrovnat. „Ve druhém poločase jsme měli územní převahu a podařilo se nám vstřelit branku. Soupeř v závěru hrozil nakopávanými míči, ale naštěstí už jsme to uhlídali. Myslím si, že jsme nakonec vyhráli o branku zaslouženě,“ uzavřel spokojeně Hajný.

FK BOSPOR BOHUMÍN – FK NOVÝ JIČÍN 0:1 (0:0)

Branka: 75. Staněk. Rozhodčí: Kaloč – Broskevič, Sivera. ŽK: Nowinski, Kubinski, F. Hanus – Pyclík, Macíček. Diváci: 130.

FK Nový Jičín: Ognyanov – Wolf, Malina, Nippert, Macíček – Kalich (83. Pokorný), Švec, Juříček, Staněk (90. Kiss Farkas) – Opatřil (88. Urbanovský) – Pyclík. Trenér: Hajný.